-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 26

VRK pirmininkė kviečiama į Seimą paaiškinti, kaip rengiasi parlamento rinkimams

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė antradienį kviečiama į Seimą paaiškinti, kaip rengiamasi artėjantiems parlamento rinkimams.
Laura Matjošaitytė
Laura Matjošaitytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Valdančiųjų atstovai ją pakvietė norėdami sužinoti, ar VRK yra parengusį priemonių planą dėl rinkimų vykdymo pandemijos sąlygomis, ar numatyta, kokių apsaugos priemonių reikės per rinkimus, kokios įstatymų pataisos būtinos.

Parlamentarai taip pat teiraujasi, ką VRK darys, jeigu rinkimai neįvyks dėl mažo rinkėjų aktyvumo, mažesnio nei 25 procentai.

Valdančiajai koalicijai priklausantys „socialdarbiečiai“ nuogąstauja, kad dėl antrosios koronaviruso bangos spalio mėnesį gali neįvykti Seimo rinkimai, nes juose balsuos mažiau nei ketvirtadalis visų rinkėjų.

Teisingumo ministerija jau yra parengusi Seimo rinkimų įstatymo pataisas, numatant galimybę įrengti papildomų balsavimo vietų, išankstinį balsavimą siūloma pailginti nuo dviejų iki keturių dienų – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Dabar balsavimas iš anksto vyksta trečiadienį ir ketvirtadienį.

Projekte taip pat numatyta, kad balsavimas namuose galėtų vykti keturias, o ne dvi dienas – nuo trečiadienio iki šeštadienio. Dabar namuose leidžiama balsuoti tik paskutinį penktadienį ir šeštadienį iki rinkimų dienos.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius