Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 11

VRK Širvintų mero rinkimų nugalėtoja pripažino Živilę Pinskuvienę

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį patvirtino Širvintų rajono vadovo rinkimų rezultatus – jau per pirmąjį turą mere išrinkta Darbo partijos atstovė, laikinoji merė Živilė Pinskuvienė.
Živilė  Pinskuvienė teisme
Živilė Pinskuvienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Už Ž.Pinskuvienę sekmadienį vykusiuose rinkimuose balsavo 67,17 proc. rinkėjų, jos konkurentas socialdemokratas Andrius Jozonis gavo 11,99 proc. balsų.

VRK narys Rokas Stabingis per posėdį paskelbė, kad dėl galimų rinkimų tvarkos pažeidimų yra gauta skundų, bet jie „nėra tokie, kad darytų įtaką rinkimų rezultatams“. Pasak R.Stabingio, skųstasi dėl rinkimų stebėtojų itin aktyvios veiklos, taip pat būta skundų dėl dokumentų.

VRK taip pat ketvirtadienį nusprendė, kad prieš rinkimus vykusi Širvintų miesto šventė negali būti laikoma rinkėjų papirkinėjimu, nes yra tradicinė, kasmetinė, agitacijos momentų jos metu nepastebėta.

„Neturime duomenų, kad Širvintų 540 metų šventės metu būtų vykdomas rinkėjų papirkimas, kad pati šventė kaip tokia yra rinkėjų papirkimas, netiesioginio papirkimo nebuvo nustatyta“, – sakė VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Pakartotiniuose rinkimuose Širvintose dėl mero posto varžėsi septyni kandidatai. Rinkimai iš naujo surengti, nes kovą VRK dėl šiurkščių pažeidimų panaikino Širvintų  rajono mero rinkimų rezultatus. Tarybos narių rinkimų rezultatai buvo patvirtinti iš karto.

Per rinkimus kovą antrajame ture Širvintose daugiausiai balsų irgi buvo surinkusi „darbietė“ Ž.Pinskuvienė (55,44 proc.), bet teisėsauga įtaria, kad galėjo būti papirkta apie 50 rinkėjų, siekiant, kad jie balsuotų už Darbo partijos kandidatę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius