Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 13

NMA direktoriaus konkurse – du laimėtojai, rinksis žemės ūkio ministras

Penktadienį Valstybės tarnybos departamento (VTD) organizuotame Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo konkurse buvo atrinkti du geriausiai pasirodę pretendentai.
Nacionalinė mokėjimo agentūra
Nacionalinė mokėjimo agentūra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai 15min informavo departamento atstovas spaudai Audrius Dabrovolskas.

„Direktoriaus konkurso reikalavimus atitiko 18 pretendentų. Konkurse dalyvavo 5 pretendentai iš kurių atrinkti du geriausiai pasirodę pretendentai, jų kandidatūros bus pateiktos į pareigas priimančiam asmeniui – Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM)“, – teigiama jo atsakyme.

Pasak A.Dabrovolsko, per 10 darbo dienų ŽŪM pasirinkus vieną iš dviejų laimėtojų ir jį patikrinus Specialiųjų tyrimų tarnybai bei pateikus išvadas apie jo patikimumą, konkurso nugalėtojas bus paskelbtas įstaigos internetinėje svetainėje.

Anksčiau VTD į vadovo pareigas atrinkdavo vieną laimėtoją, tačiau, kaip nurodė VTD atstovas, pernai Vyriausybė pakeitė tvarką ir nuo šių metų į vadovaujamas pareigas priimantis asmuo priima galutinį sprendimą.

Naujo vadovo prireikė buvusiam žemės ūkio ministrui Giedriui Surpliui iš pareigų atleidus Eriką Bėrontą. Priežastis: Valstybės saugumo departamento (VSD) pateikta informacija ir rekomendacija nesuteikti teisės dirbti su slapta informacija.

Kas buvo rašoma pažymoje, taip ir nepaaiškėjo, nors ji nėra slapta. Jos turinio nekomentavo nei E.Bėrontas, nei G.Surplys, nors pastarasis užsiminė, kad VSD taip pat tikrina ir ekonominius interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius