Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 22

Vyriausybė – prieš, kad vaikai būtų skiepijami privalomai

Vyriausybė trečiadienį nepritarė Seimo narių siūlymui, kad vaikai Lietuvoje būtų privalomai skiepijami nuo poliomielito, tymų ir raudonukės.
Skiepijama mergaitė
Skiepijama mergaitė / 123RF.com nuotr.

Tokias pataisas teikė socialdemokratai Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Rasa Budbergytė ir Dovilė Šakalienė, reaguodami į pernykštį tymų protrūkį šalyje.

Vyriausybė teigia, kad privalomasis skiepijimas gali paskatinti neigiamą požiūrį į skiepijimus ir net skiepijimo aprėpčių sumažėjimą, o tarptautinės organizacijos rekomenduoja aktyviau komunikuoti apie skiepų naudą.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, esant privalomam skiepijimui vaikų neskiepijančios bendruomenės linkusios „izoliuotis, burtis į savo atskirus darželius“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

„Šalys, kurios turi įsidiegę tokias praktikas, pastebėjo, kad atsiranda dokumentų klastojimo ir vėliau yra sudėtinga nustatyti, ar tas vaikas yra skiepytas, ar ne“, – posėdyje sakė A.Veryga.

Vyriausybės duomenimis, skiepai nuo tymų ir raudonukės yra privalomi Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Italijoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje, nuo poliomielito – Belgijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Italijoje, Maltoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje.

Lietuvoje pernai fiksuoti daugiau nei 830 susirgimų tymais, užpernai – 30 susirgimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius