Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 30

Vyriausybė pritarė siūlymui aiškiau apibrėžti teroristinę grupę, gresiančias bausmes

Vyriausybė pirmadienį pritarė Baudžiamojo kodekso pataisoms, kuriomis aiškiau apibrėžiama teroristinės grupės sąvoka ir gresiančios bausmės už dalyvavimą joje.
AFP-Scanpix nuotr.
Policija

Tokį siūlymą pateikė Teisingumo ministerija, reaguodama į Europos Komisijos pastabas dėl esamo teisinio reguliavimo.

Dabar galiojančioje Baudžiamojo kodekso redakcijoje teroristinės grupės sąvoka yra nurodyta kaip viena bendrininkavimo formų ir prilyginama nusikalstamam susivienijimui. Už tokį bendrininkavimą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki penkiolikos metų.

Kaip numatyta Vyriausybės patvirtintuose siūlymuose, teroristine grupe įvardijama „trijų ar daugiau asmenų iš anksto sukurta tam tikram laikotarpiui ir suderintai veikianti grupė, turinti tikslą daryti vieną ar kelis teroristinius nusikaltimus“.

Teroristinės grupės dalyviams grėstų laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, grupės kūrėjams ar vadovams – iki penkiolikos metų.

Kaip BNS anksčiau nurodė ministerija, Baudžiamajame kodekse išliktų ir nusikalstamam susivienijimui prilygintos teroristinės grupės – projektu jas siūloma apibrėžti organizuotomis teroristinėmis grupėmis.

Už dalyvavimą, vadovavimą tokioms grupėms numatyta griežtesnė atsakomybė – iki gyvos galvos.

Jei pataisoms pritars Seimas, Baudžiamajame kodekse būtų apibrėžti du teroristinių grupių lygiai: mažesnio organizuotumo ir pavojingumo teroristinės grupės, kurių anksčiau nebuvo, ir didžiausio organizuotumo ir pavojingumo – organizuotos teroristinės grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius