Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16

„Vyriausybės pažadų metras“: politikams nevykdyti pažadų bus sunkiau

Pasaulyje ir Lietuvoje tampa įprasta, kad politikai daug žada, bet jų pažadai ne visada virsta darbais, o neretai būna ir visai pamirštami. Ar pamenate, ką per ketverius metus nuveikti žada Sauliaus Skvernelio vadovaujama Vyriausybė?
Vyriausybės pažadų metras
Vyriausybė / 15min nuotr.

Portalas 15min nusprendė patikrinti, kaip valdžiai sekasi įgyvendinti pažadus tautai. Portale startuoja naujas projektas „Vyriausybės pažadų metras“. Kas pažadėta, pradėta įgyvendinti, jau ištesėta, o kas dar tik laukia savo eilės? Viską galite sekti ir įvertinti patys.

VYRIAUSYBĖS PAŽADŲ METRĄ RASITE ČIA.

Ėmėmės šio projekto, nes siekiame būti kokybiškos, analitinės žiniasklaidos kanalas savo skaitytojams. 15min komandos sukurtas „Vyriausybės pažadų metras“ leis skaitytojams greitai ir lengvai sužinoti, ar Vyriausybė vykdo savo įsipareigojimus. Gal net ir premjeras Saulius Skvernelis sutaupys laiko, nes jam nereikės kviestis ministrų su ataskaitomis, kaip vykdomi įsipareigojimai, užteks žvilgelti į 15min „Vyriausybės pažadų metrą“. Tikimės, kad ilgalaikė ir sisteminga Vyriausybės veiklos priežiūra padės ne tik 15min, bet visai žiniasklaidai geriau atlikti savo vieną svarbiausių misijų – kontroliuoti valdžią“, – teigia 15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius.

Įrankis leis skaitytojams matyti, kiek įgyvendinant darbus yra nuveikta, kas padaryta. Taip pat bus matyti, jei Vyriausybė pakeis nuomonę arba pažado atsisakys.

„Politikai dažnai pažada ir pamiršta, nors savo planus būna įsirašę ir į oficialius dokumentus. Sukurdami „Vyriausybės pažadų metrą“ leisime skaitytojams nepasiduoti manipuliacijoms ir aiškiai matyti, kurie Vyriausybės planai vykdomi, o kurie ne“, – sako projekto autorė, 15min žurnalistė Liepa Želnienė.

„Vyriausybės pažadų metras“ sudarytas pagal patvirtintą Vyriausybės programos įgyvendinimo planą. Jame nurodyta, kuriais metais kokį darbą Vyriausybė yra įsipareigojusi atlikti.

„Vyriausybės pažadų metre“ nurodyti ne visi, o svarbiausi ir konkretūs Vyriausybės darbų planai. Įrankis leis skaitytojams matyti, kiek įgyvendinant darbus yra nuveikta, kas padaryta. Taip pat bus matyti, jei Vyriausybė pakeis nuomonę arba pažado atsisakys.

„Vyriausybės pažadų metras“ yra projekto „Patikrinta 15min“ tęsinys. „Patikrinta 15min“ – taip pažymėti tekstai leidžia būti tikriems, kad itin kritiškai įvertinome politikų pasisakymus, o įrankis – 15min tiesometras – parodo: pasakyta tiesa, ar ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius