Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 15

Zarasų rajono merė: „Ligoninę palikę gydytojai kviečiami sugrįžti“

Praėjusią savaitę darbą Zarasų ligoninėje paliko įstaigos vadovas Remigijus Lamanauskas ir dvylika gydytojų. Ligoninės veikla iš dalies paralyžiuota, dalis pacientų nukreipiami gydytis į kitas ligonines. Zarasų rajono merė Nijolė Guobienė kviečia gydytojus sugrįžti į darbą – „Gali būti, kad Jūs buvote suklaidinti asmens ar asmenų, kuriems rūpi ne ligoninės, ne jūsų ir ne ligonių gerovė, o asmeninės politinės ambicijos“.
N.Guobienė vengia komentuoti situaciją rajono ligoninėje
N.Guobienė vengia komentuoti situaciją rajono ligoninėje / VRK ir zarasuligonine.lt nuotr.

Gydytojai ir buvęs ligoninės vadovas Remigijus Lamanauskas teigia, kad medikų bendruomenė nerado bendros kalbos su rajono mere N.Guobiene, taip pat įvardija reorganizaciją, kuomet į vieną sveikatos centrą bus jungiamos dvi įstaigos sprendimo neaptarus su medikų bendruomene.

Galutinį medikų sprendimą išeiti iš darbo lėmė birželio 22 d. įvykęs Zarasų rajono savivaldybės merės ir vicemerės susitikimas su ligoninės bendruomene, kurio metu, pasak gydytojų, nebuvo atsakyta į klausimus.

Kviečia grįžti į darbą

Tačiau merė Nijolė Guobienė savo ,,Facebook“ socialinio tinklo paskyroje teigia, jog su daugeliu išėjusių gydytojų vyksta pokalbiai dėl sugrįžimo į darbą.

,,Esu tikra, kad norite išsaugoti slaugos personalą bei toliau sėkmingai gydyti Zarasų rajono gyventojus. Mes jumis pasitikime ir dėl jūsų išėjimo iš ligoninės išgyvename. Nepaverskime rajono žmonių su pralaimėjimu rinkimuose negalinčio susitaikyti direktoriaus įkaitais“, – dalinosi merė.

,,Zarasų ligoninę palikę gydytojai kviečiami sugrįžti į savo darbo vietas“,– rašė N.Guobienė. Merė padėkojo buvusiems ligoninės gydytojams už išsakytas mintis laikraštyje ,,Zarasų kraštas“, tačiau neslėpė, kad pasirinktas anonimiškumas gali kelti abejonių dėl skelbiamos informacijos patikimumo.

Direktorius prašymą išeiti iš darbo pateikė iškart po rinkimų

,,Susitikimuose su ligoninės personalu man buvo pateiktas tik vienas prašymas, kad Zarasų ligoninei vadovauti liktų esamas direktorius. Pakartosiu, ką atsakiau tada. Direktorius prašymą išeiti iš darbo pateikė iškart po rinkimų.

Pradėjusi merės darbą sužinojau, kad Zarasų ligoninės direktorius atleistas iš pareigų, išmokant jam išeitinę kompensaciją. Tačiau jis grįžo dirbti laikinai einančiu direktoriaus pareigas. Tai parodo, kad dirbti ligoninės labui nebesiruošta. Noriu pabrėžti – aš direktoriaus iš darbo neatleidau, tai yra jo ir buvusio mero susitarimas“,– rašė N.Guobienė.

R.Lamanauskas iš posto pats pasitraukė liepos 12 dieną.

Zarasų rajono savivaldybės nuotr./Remigijus Lamanauskas
Zarasų rajono savivaldybės nuotr./Remigijus Lamanauskas

Gyventojai skundžiasi administracijos abejingumu

Šiuo metu Zarasų rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba atlieka Zarasų ligoninės finansinį auditą. Pasak merės, kai tarnyba pateiks išvadas – bus galima įvertinti ligoninės administracijos darbą.

,,Gyventojai man skundžiasi administracijos abejingumu ligoniams, darbuotojams, personalui ir tikina, kad medikus ligoninės administracija tiesiog verčia išeiti iš darbo“,– rašė N.Guobienė.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Nijolė Guobienė
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Nijolė Guobienė

Zarasų rajono merė dėl suirutės kaltino politinius oponentus, neva jie pralaimėję rinkimus nenori su tuo susitaikyti ir ėmėsi destrukcinės veiklos.

,,Tačiau aš tikiu gydytojų atsakomybės jausmu. Gali būti, kad jūs buvote suklaidinti asmens ar asmenų, kuriems rūpi ne ligoninės, ne jūsų, dirbančių žmonių labui, ir ne ligonių gerovė, o asmeninės politinės ambicijos“,– rašė N.Guobienė.

A.Dulkys atvyks į Zarasus

Zarasų ligoninės gydytojai ir administracija neigiamai vertino šių metų gegužę priimtą sprendimą reorganizuoti Zarasų Pirminės sveikatos priežiūros centrą ir miesto ligoninę.

N.Guobienė pranešė, kad savivaldybė sulaukė Sveikatos apsaugos ministerijos rašto, kuriame nurodyta, kad jeigu nebūtų pasirinkę struktūrinio bendradarbiavimo reorganizavimo modelio, savivaldybė negautų pilno finansavimo steigiamam sveikatos centrui.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Arūnas Dulkys
Lukas Balandis / BNS nuotr./Arūnas Dulkys

Liepos 20 dieną į Zarasus ketina vykti sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jo teigimu, konfliktai Zarasuose peržengė sveiko proto ribas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius