-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 21

Žemės ūkio ministerija prašys prokurorų išsiaiškinti, ar maisto vargstantiems konkursas buvo skaidrus

15min paskelbus, kad Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra miltus ir kitas prekes varguoliams perka išpūstomis kainomis, Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) pranešė, kad ketina kreiptis į prokuratūrą su prašymu įvertinti Rinkos reguliavimo agentūros atlikto maisto produktų nepasiturintiesiems viešojo pirkimo procedūras ir nustačius teisės aktų pažeidimus ginti viešąjį interesą.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

ŽŪM nurodė Rinkos reguliavimo agentūrai dar kartą įvertinti visas pirkimo procedūras ir spręsti klausimą dėl darbuotojų drausminės atsakomybės. Savo ruožtu ministerija spręs RRA vadovo drausminės atsakomybės klausimą. 

Skandalas kilo 15min paskelbus, kad agentūra maisto produktus perka protu sunkiai suvokiamomis kainomis. 

Praėjusiais metais Rinkos reguliavimo agentūra pradėjo maisto produktų pirkimą sunkiai besiverčiančioms šeimoms.

Anot ŽŪM, pirkimas buvo atliekamas viešai, jame galėjo dalyvauti visi rinkos dalyviai. ŽŪM įtarimų sukėlė aukštos produktų kainos, jau tuomet ministerija rekomendavo Rinkos reguliavimo agentūrai kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą bei į Konkurencijos tarybą.

ŽŪM įtarimų sukėlė aukštos produktų kainos, jau tuomet ministerija rekomendavo Rinkos reguliavimo agentūrai kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą bei į Konkurencijos tarybą.

Dabar pati ministerija kreipsis į VPT, prašydama, atsižvelgus į padarytus Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų pažeidimus, įpareigoti Rinkos reguliavimo agentūrą nutraukti pirkimo procedūras.

Pažymime, kad VPT nedavė sutikimo nutraukti šių pirkimo procedūrų. 

Už maisto pirkimą nepasiturintiesiems atsakinga Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, būtent ši ministerija nusprendžia, kokių produktų reikia labiausiai. Pirkimus atlieka Rinkos reguliavimo agentūra, kuriai iškeltas tikslas – nupirkti kokybiškų maisto produktų sunkiai besiverčiančioms šeimoms, o kaina turi atitikti rinkos kainas. 

Ketvirtadienį premjeras Algirdas Butkevičius 15min sakė, kad 15min atskleisti duomenys apie kai kuriuos ŽŪMPRA konkursui pateiktus pasiūlymus leidžia įtarti galimą kartelinį susitarimą, siekiant smarkiai pasipelnyti iš maisto varguoliams. Jis dėl to kreipėsi į Konkurencijos tarybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius