Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 28

Žiniasklaida: „Autokausta“ daugiau nei dešimtmetį be teisinio pagrindo naudojosi „Kauno vandenų“ sklypu

Buvusio Kauno savivaldybės administracijos vadovo galimos korupcijos tyrime figūruojanti statybų bendrovė „Autokausta“ daugiau nei dešimtmetį be jokio teisinio pagrindo naudojosi 2 ha „Kauno vandenų“ sklypu.
Kelio tvarkymo darbai Kęstučio gatvėje
Kelio tvarkymo darbai Kęstučio gatvėje / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Kaip ketvirtadienį skelbia naujienų portalas delfi.lt, vėliau bandyta santykius įteisinti, sudaryta sandėliavimo paslaugų teikimo sutartis.

Kaip portalą informavo Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) atstovas Ruslanas Golubovas, paaiškėjus, kad ne visas valstybinės žemės sklypas Marvelės gatvėje yra naudojamas pagal jam nustatytą naudojimo paskirtį ir būdą, pradėta administracinio nusižengimo byla dėl galimo sklypo nuomos sąlygų pažeidimo.

Teisėsauga įtaria, kad buvęs Kauno savivaldybės administracijos vadovas Vilius Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Taip pat areštuota apie 170 V.Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra „septynženklė“, taip pat areštuota 15 J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius