Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 12

Žirmūnų tiltui siūlomi net trys nauji pavadinimai: Algirdo Brazausko, Justino Marcinkevičiaus ir brolių Vileišių

Žirmūnų tiltas kol kas nebus pavadintas nei prezidento Algirdo Mykolo Brazausko, nei poeto Justino Marcinkevičiaus, nei brolių Vileišių vardu. Vilniaus taryba nusprendė klausimą nagrinėti komitetuose ir ten spręsti, ar iš viso vardo suteikimas reikalingas.
Žirmūnų tiltas
Žirmūnų tiltas / Luko Balandžio nuotr.

Siūlymas pavadinti Žirmūnų tiltą prezidento A.M.Brazausko vardu pasigirdo praeitą savaitę. Vilniaus savivaldybės interneto tinklalapyje paskelbta vilniečių apklausa, kurioje netrūko tiek balsuojančių už, tiek balsuojančių prieš. Galutinis rezultatas buvo įspūdingas – siūlymą tiltą pavadinti A.M.Brazausko vardu palaikė net 20 tūkst. balsavusiųjų, nepalaikė 8 tūkst.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad tai tebuvo klaida, nes pasirodė, jog iš unikalių IP adresų už šį sprendimą balsavo 483, prieš – 2382 asmenys.

„Asmeniškai aš tikrai neskatinčiau šį klausimą svarstyti skubos tvarka, nes nuomonių yra labai įvairių. Galiu pasakyti, kad nusipelnė pagarbos ir poetas J.Marcinkevičius, ir prezidentas A.M.Brazauskas. Gavome siūlymą tiltą pavadinti ir brolių Vileišių vardu. Turime daug siūlymų, daug idėjų, todėl nereikėtų skubėti su sprendimais“, – teigė A.Zuokas.

Meras neatmeta galimybės nesirinkti nė vieno iš vardų. „Gyventojų nuomonė yra labai svarbi, yra ir tokių nuomonių, kad tiltus reikėtų palikti tokius, kokie jie yra. Šiandien tiltai yra bevardžiai, tiesiog įprasta vadinti vieną tiltą Žirmūnų, kitą – Valakampių. Šie vardai jiems nėra oficialiai suteikti. Manau, jeigu vilniečiai bus aktyvūs ir reikš savo nuomonę, taryba į tai tikrai atsižvelgs“, – kalbėjo Vilniaus vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius