Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 04

Žirniai su spirgučiais Klaipėdoje sukėlė infekcijų protrūkį

Jūros šventėje žirnių su spirgučiais paskanavę klaipėdiečiai ir svečiai iki šiol ligoninėje vaduojasi iš ligos. Ūmi žarnyno infekcija ištiko 37 žmones, visi jie patiekalo įsigijo toje pačioje lauko prekyvietėje.
37 žirnių su spirgučiais paskanavę šventės svečiai atsidūrė ligoninėje.
37 žirnių su spirgučiais paskanavę šventės svečiai atsidūrė ligoninėje. / G.Kubiliūtės nuotr.
Temos: 2 Infekcija Žirnis

Vilnietė Olga šiuo metu slaugo net keturis Klaipėdoje gyvenančius šeimos narius – visi jie savaitgalį valgė žirnių su spirgučiais. „Pirma susirgo mano mama, ją jau sekmadienį paguldė į reanimaciją. Ji labai stipriai viduriavo, ją pykino, buvo aukšta temperatūra, silpnumas. Vėliau bloga pasidarė ir kitiems – seseriai, jos vyrui ir močiutei. Ligoninėje gydosi ir sesers vyras“, - pasakojo Olga.

Šiuo metu ligoninėje guli 31 žmogus, skanavęs žirnių. Dar šeši gydosi ambulatoriškai. Pasak Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos Onos Sokolovos, susirgo 35 suaugę ir du vaikai, kurių jauniausiam vieneri metai. „Susirgo 20 klaipėdiečių, 8 rajono gyventojai, visi kiti iš Šiaulių, Vilniaus, Raseinių, Joniškio ir Kretingos rajono“, - vardijo vedėja. Anot O.Sokolovos, tokio rimto infekcijos protrūkio Klaipėdoje nebūta jau seniai.

Tomo Pikturnos/15min.lt nuotr./Šventė prasidėjo!

T.Pikturnos/Jūros šventėje buvo 149 lauko prekybos vietos

Klaipėdos miesto maisto ir veterinarijos tarnybos (VET) darbuotojai savaitgalį, per Jūros šventę patikrino visas 149-ias lauko prekyvietes. Ne vienoje iš jų rasta pažeidimų -  buvo netinkama grindų danga, trūko šaldytuvų, į juos netilpo visi maisto produktai. Vieni prekeiviai buvo sumanę čia pat šventėje virti cepelinus, skuto bulves. Tai daryti buvo uždrausta. 

„Savaitgalį gavome šešis susirgusių žmonių nusiskundimus ir visi jie nurodė vieną prekyvietė Danės krantinėje - „Bernelių užeigą“, nors šventėje buvo dvi jų palapinės. Visas maistas buvo ruošiamas Kaune, šios užeigos restorane, o patiekalai vežami į Klaipėdą ir čia pašildomi. Priežastis galėjo būti antrinis produktų užteršimas – tara galėjo būti nepilnai išplauta. Žirniai buvo sudėti į dėžes, ant kurių nupieštas viščiukas. Kadangi trūko šaldymo įrangos, susidarė puikios sąlygos daugintis bakterijoms“, - pasakojo VET Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė.

Sekmadienį „Bernelių užeigai“ buvo uždrausta prekiauti gatavais produktais. Anot vedėjos, buvo sustabdyta virš 100 kg įvairių produktų, garnyrų ir 41 porcijos gatavų patiekalų prekyba. Visi šie produktai turėjo būti utilizuoti. Specialistai dalį produktų atrinko tyrimams. 

Pasak J.Mačiulienės, jei bus įrodyta, kad įmonė prekiavo nesaugiais produktais, Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba jiems skirs baudą, kuri sieks kelis tūkstančius litų.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius