Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žirnis Visos temos

Žirnis Žirniai

Žirnis – vienmetis žolinis augalas. Žirniuose baltymų daugiau nei kitose daržovėse ir nemažiau negu mėsoje. Žirnių baltymus sudaro labai svarbios aminorūgštys, kurias sintetina tik augalai. Jos gyvybiškai svarbios tiek žmonėms, tiek gyvuliams.

Plungės ligoninės gydytojai ir paciento bronchuose rastas žirnis

Neįtikėtina „žirnio istorija“: Broniui vis kartojosi plaučių uždegimas, kol bronchuose rado žirnį

Žirnių sriuba su daržovėmis

Nebrangi sezoninė žirnių ir moliūgų sriuba su špinatais

Makaronai su žaliųjų žirnelių padažu ir žalumynais

Paprasta, greita ir skanu: makaronai su žaliųjų žirnelių padažu ir žalumynais

Rudieji ryžiai.

Mitybos ekspertė – apie skaidulų naudą: tinkamai vartojant sumažėja rizika susirgti žarnyno vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis

Tradicinė Kaziuko mugė Vilniuje

Kulinarinės Kaziuko mugės tradicijos ir receptai, padėsiantys mugės nuotaiką kurti namie

Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba

Kol laukiame naujo gėrybių sezono: 15 sriubų su žirniais, pupelėmis, avinžirniais

Žirnių sriuba su kiauliena

Žvarbiai dienai – jauki ir šildanti žirnių ir perlinių kruopų sriuba su kiauliena

Sriuba su perlinėmis kruopomis

Sniego įkalintiems namuose – vakarienė iš atsargų spintelėse: 20 receptų

Nida Degutienė ir jos virta sriuba

Nidos receptas: soti ir tiršta žirnių sriuba su rūkyta šonine

Užsisakykite 15min naujienlaiškius