-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

Žiūrovų dėmesiui – jubiliejinio Pažaislio muzikos festivalio programa

Nuo šios savaitės pradedami platinti bilietai į XV Pažaislio muzikos festivalio koncertus. Gegužės 30 dieną prasidėsiantis jubiliejinis festivalis truks iki rugpjūčio pabaigos. Jo programoje, nepaisant sunkmečio, – 36 įspūdingi muzikos projektai.
XV Pažaislio muzikos festivalio „varikliai“ (iš dešinės) J.Krėpšta ir prof. P.Bingelis džiaugiasi, kad, nepaisant mažesnių pajamų, šiemet pavyko suplanuoti įdomią programą.
XV Pažaislio muzikos festivalio „varikliai“ (iš dešinės) J.Krėpšta ir prof. P.Bingelis džiaugiasi, kad, nepaisant mažesnių pajamų, šiemet pavyko suplanuoti įdomią programą. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Kaip ir ankstesniais metais, festivalis vyks ne tik Kaune, bet ir įvairiuose dvaruose, bažnyčiose. Pirmą kartą Pažaislio muzikos festivalio koncertas vyks Druskininkuose, kur skambės iš šio miesto kilusio genialaus menininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūriniai. Ištikimos renginio publikos teismui bus pateikta ir dar viena nauja koncertų vieta – Taujėnų dvaras.

Nuėjome įdomių projektų kūrimo keliu. Jis sudėtingas, tačiau pasiteisino. Sakė J.Krėpšta.

„Važiuojame ten, kur mūsų laukia. Tačiau rinktis tikrai turime iš ko. Pasiūlymų tenka atsisakyti“, – prisipažino festivalio koordinatorius Justinas Krėpšta.

Jis atkreipė dėmesį, kad penkiolika metų vykstantis festivalis atlieka ne tik auklėjamąją funkciją – supažindina lietuvius su klasikinės muzikos perlais, bet ir padeda puoselėti kultūros paveldo objektus: „Pamenu, kaip prieš 15 metų išnešėme šiukšles iš apleistos Šv.Jurgio Kankinio bažnyčios, išsivalėme Kauno pilį ir jose surengėme koncertus. Dabar abu šie statiniai remontuojami. Mūsų dėka Zapyškio Šv.Jono Krikštytojo bažnyčioje baigtas tvarkyti stogas. Festivalio koncertai atvedė žiūrovus ir atkreipė valdžios dėmesį ir į kitus Lietuvos paveldosaugos objektus“.

Festivalio biudžetas, su planuojamomis pajamomis už bilietus sieksiantis maždaug 1 mln. litų, mažesnis nei ankstesniais metais. Tačiau programoje bus nemažai pasaulinio garso kolektyvų ir atlikėjų. Pasak festivalio meno vadovo prof. Petro Bingelio, per 15 metų jis kartu su kitais festivalio rengėjais išmoko sumaniai planuoti koncertus. „Šiemet, pavyzdžiui, išnaudosime restauruotus Soboro vargonus, kurie yra unikalūs ir gali garsinti Kauną visame pasaulyje“, – sakė profesorius.

Idėja rinktis išskirtinius projektus pasiteisino

Festivalio koordinatorius J.Krėpšta pridūrė, jog svarbi ne tik ilgametė festivalio patirtis, bet ir pasirinktas teisingas kelias – kviestis ne pavienes pasaulinio garso žvaigždes, bet rengti tarptautinius projektus.

„Nuėjome įdomių projektų kūrimo keliu. Jis sudėtingas, tačiau pasiteisino. Be to, taip mes galime pateikti ne tik žiūrovams, bet ir patiems atlikėjams įdomių koncertų“, – sakė J.Krėpšta. Vienas tokių šiemet bus birželio 26-27 dienomis Kauno valstybinėje filharmonijoje pristatoma pasaulinė premjera – gitaristo ir kompozitoriaus Andreas Maria Germek orkestrinis flamenko. Kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru koncerte pasirodys pats gitaristas, taip pat vokalistė Carmen Fernandez, šokėja Belen Cabanes ir būgnininkas Jose Santiago iš Ispanijos.

Festivalio atidarymo ir uždarymo koncertai tradiciškai vyks Pažaislyje. Festivalio pradžią paskelbsiančiame koncerte Pažaislio vienuolyne pasirodys Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras ir solistai Joana Gedmintaitė (sopranas), Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas), Edgaras Montvidas (tenoras) bei Dainius Stumbras (baritonas).

 Apie festivalį – skaičiais

Festivalyje dalyvaus 4 simfoniniai orkestrai, tarp kurių ir net karališkosioms šeimoms ne kartą koncertavęs Sankt Peterburgo valstybinis akademinis simfoninis orkestras iš Rusijos. Taip pat koncertuos 3 kameriniai orkestrai, kurių sąraše – ir kauniečio smuiko virtuozo Vilhelmo Čepinskio suburta „Camerata Klaipėda“. Koncertuose taip pat bus galima išvysti 4 kvartetus, 5 ansamblius. Bus ir nuolatinis dalyvis – Kauno valstybinis choras.

Koncertuose diriguos 6 dirigentai – 5 Lietuvos ir vienas svečias – Aleksandras Titovas iš Rusijos. Iš viso festivalyje dalyvaus apie 80 solistų – aktorių, dainininkų ir šokėjų – iš 14 pasaulio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius