-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 16

Žlugus Seimo pirmininko atstatydinimui atidedami naujo Seimo „valstiečių“ seniūno rinkimai

Žlugus Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimui valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija atidės trečiadienį planuotus naujo seniūno rinkimus.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šiandien tikriausiai nebus, nes nėra poreikio kol kas“, – trečiadienį žurnalistams į klausimą, ar vyks paskelbti naujo frakcijos seniūno rinkimai, atsakė dabartinis „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis.

LVŽS frakcija antradienį priėmė sprendimą rinkti naują seniūną, o R.Karbauskį deleguoti į Seimo vadovybę. Naujo seniūno rinkimai turėjo vykti trečiadienio frakcijos posėdyje.

„Frakcija nubalsavo, kad į Seimo vadovybę bus deleguojami trys frakcijos nariai, t. y. du dabartiniai pavaduotojai, Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius, bei nutarta, kad būsiu deleguotas aš, ir atitinkamai rytoj ketvirtą valandą frakcijos posėdy bus renkamas naujas seniūnas“, – antradienį po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R.Karbauskis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Į kokias pareigas, Seimo pirmininko ar vicepirmininko, deleguoti R.Karbauskį, turėjo spręsti valdančiosios koalicijos politinė taryba.

Seime antradienį žlugo valdančiųjų pradėta iniciatyva dėl nepasitikėjimo atstatydinti Seimo pirmininką V.Pranckietį, balsavime dalyvavus tik vienuolikai parlamentarų.

Valdantieji iš viso boikotavo V.Pranckiečio klausimu jo paties iniciatyva sušauktą nenumatytą Seimo posėdį, ginčydami jo teisėtumą. Dėl to kreiptasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Balsavimą dėl V.Pranckiečio valdantieji planavo surengti ketvirtadienį, tikėdamiesi surinkti atstatydinimui reikiamą 71 balsą.

„Valstiečiai“ kadencijos pradžioje į Seimo pirmininkus savo deleguotą V.Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, postą pagal koalicijos partnerių susitarimą perleidę „socialdarbiečiams“.

V.Pranckiečiui atsisakius atsistatydinti, antradienį 53 Seimo nariai pirmajai vicepirmininkei Rimai Baškienei įteikė pareiškimą dėl nepasitikėjimo V.Pranckiečiu, siūlydami jį atleisti iš pareigų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rima Baškienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rima Baškienė

Vėliau dauguma jų atsiėmė parašus, kad sužlugdytų valdantiesiems netinkamu laiku surengtą atstatydinimo procedūrą, bet tuomet nepasitikėjimą V.Pranckiečiu parėmė opozicijos atstovai, motyvuodami, jog nori, kad „greičiau tas cirkas baigtųsi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius