Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 26

Žurnalistas Raigardas Musnickas po Juliaus Veselkos mirties radijo studijoje: toks jausmas, lyg ponia su dalgiu iš paskos vaikšto

Pirmadienį Lietuvą sukrėtusi žinia apie Seimo nario Juliaus Veselkos mirtį „Žinių radijo“ studijoje, prieš pat prasidedant laidai, priminė kitus atvejus, kai tiesioginės transliacijos metu buvo sušlubavusi laidos dalyvio ar renginio vedėjo sveikata.
Raigardas Musnickas
Raigardas Musnickas / LNK nuotr.

Ilgametis parlamentaras J.Veselka mirė „Žinių radijuje“ pirmadienį prieš prasidedant laidai. Likus minutei iki tiesioginio eterio pradžios, kai turėjo nuskambėti laidos šaukiniai, politikas staiga susmuko. Radijo darbuotojai puolė daryti dirbtinio kvėpavimo, bet padėti nebegalėjo.

Laidos vedėjas Raigardas Musnickas, ištiktas šoko, netrukus po nelaimės sunkiai rinko žodžius: „Mano gyvenime visko buvo, bet kad mirtų žmogus eterio metu... tai nutiko labai netikėtai.“

Pavakary, jau kiek nurimęs, jis 15min.lt sakė praeityje patyręs ir žiauresnių dalykų, bet ne profesiniame, o asmeniniame gyvenime, todėl dalintis prisiminimais apie juos nenorėjo. Tačiau nei televizijoje, nei radijuje žurnalistui neteko susidurti su alpimais ar juo labiau mirtimi.

„Tiesioginis eteris gali sukelti didžiulį jaudulį. Ne vieną politiką pažįstu, kuris to nesugeba išvengti, – kalbėjo R.Musnickas. – Dar dirbant Lietuvos televizijoje būdavo, kad prieš eterį jie išlenkdavo 50 ar 100 gramų, kad sklandžiau kalbėtų. Jaudulys būdingas visiems žmonėms, ne tik politikams. Bet taip galėjo atsitikti bet kur, ne tik radijo eteryje.“

„Žinių radijas“ nusprendė pirmadienio vakarą vietoj įprastinės programos transliuoti laidą J.Veselkai atminti. „Jausmas toks, lyg ponia su dalgiu iš paskos vaikšto. Dabar vesime laidą in memoriam – toje pačioje studijoje, ant stalo dega žvakė“, – pasakojo žurnalistas.

Iš televizijos – į Santariškes

2000-ųjų kovą medikų pagalbos prireikė Baltijos televizijos laidos „Korida“ dalyviui teisininkui Kęstučiui Čilinskui.

Tomo Urbelionio/BFL nuotr./K.Čilinskas
Tomo Urbelionio/BFL nuotr./K.Čilinskas

Tiesa, tuomet tragiškiausių pasekmių pavyko išvengti. Pasveikęs teisininkas vėliau ėmė aktyviai reikštis visuomeninėje veikloje, ginti žmogaus teises. Jo gyvybė užgeso pernai gegužę.

Tiesiogiai transliuojamoje laidoje vyko diskusija apie žydus Lietuvoje. Buvusiam Gedimino Vagnoriaus Vyriausybės kancleriui sustreikavo širdis. Jam nualpus, laida buvo nutraukta, vėliau transliacija pratęsta.

K.Čilinskas blogai pasijuto pačioje laidos pradžioje, pasakęs vos porą sakinių, ir tiesiai iš studijos buvo išvežtas į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas. Pasak tuomečio ligoninės vadovo Antano Vinkaus, teisininko būklė buvo kritiška, jis iškart paguldytas į Kardiologinės reanimacijos skyrių.

Laidos vedėjas Arūnas Valinskas tuomet sakė, kad kiekvienas dalyvavimas tiesioginėje transliacijoje reiškia didesnę įtampą, bet K.Čilinskui esą nebuvo ko nervintis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio vedėjai Lina Budzeikaitė ir Marijus Žiedas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renginio vedėjai Lina Budzeikaitė ir Marijus Žiedas

Marijus Žiedas nualpo scenoje

2009-aisiais, Nacionaliniame dramos teatre teikiant „Auksinius scenos kryžius“, scenoje nualpo renginio vedėjas Marijus Žiedas. Tai matė ne tik salėje, bet ir per televiziją ceremoniją stebėję žiūrovai.

Vyras blogai pasijuto per gerokai užsitęsusį tuomečio kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio monologą. Su kolege aktore Lina Budzeikaite stovėjęs scenos krašte, M.Žiedas susvirduliavo ir susmuko ant žemės. Sulaukęs pagalbos, netrukus jis vėl pasirodė scenoje ir toliau tęsė renginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius