Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 13

Žvėryno gyventojai pyksta ant šiukšlių vežėjų: pažadėjo, bet neišvežė

Pamatę skelbimais, kuriuose savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) žadėjo ketvirtadienio rytą išvežti stambiagabarites atliekas, Žvėryno gyventojai į A.Mickevičiaus g. 12 namo kiemą suvežė nemažai šiukšlių. Tačiau žadėtoji 7 val. ryto praėjo, vežėjai atvažiavo ir išvažiavo, o šiukšlės liko. VASA tvirtina, kad statybines medžiagas teks susitvarkyti patiems.
Žvėryne neišvežamos šiukšlės
Žvėryne neišvežamos šiukšlės / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

A.Mickevičiaus g. 12 name gyvenantis Jurijus 15min pasakojo nesuvokiantis, kaip savivaldybės įmonė galėjo taip pasielgti. Aplinkiniuose namuose iškabinti skelbimai, kuriuose teigta, kad trečiadienį 7-7.30 val. bus išvežamos stambiagabaritės atliekos iš jų kiemo. Todėl gyventojai raginti suvežti jas čia. Pasak Jurijaus, skelbime teigta, kad palikti negalima tik šiferio ir panašių taršių statybos atliekų.

Bent jau taip iškabintų skelbimų turinį suprato vietos gyventojas. „Skelbime buvo parašyta, kad visas stambiagabarites šiukšles turi išvežti nuo 7 val. iki 7.30 val. Žmonės privežė, sukrovė, o šiandien mašina atvažiavo, pastovėjo ir išvažiavo. Šiukšles paliko. Vakar net mačiau mašiną, atvežė visą priekabą statybos atliekų ir man dar pasakė, kad jie su VASA buvo susitarę, jog atvešim ir jie paims“, – kalbėjo Žvėryno gyventojas.

Vyro teigimu, vežėjų sunkvežimis 7 val. ryto atvažiavo, darbuotojai pasisukiojo ir išvažiavo, šiukšles palikę. „Dabar mūsų kieme sąvartynas, nors šiaip mes tvarkingi, namas nedidelis, kiemas irgi, susitvarkome“, – kalbėjo Jurijus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žvėryne neišvežamos šiukšlės
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Žvėryne neišvežamos šiukšlės

Jis paskambino ir į VASA, užregistravo problemą, tačiau nei vidurdienį, nei vėliau teigė nesulaukęs jokių pokyčių – maišai tebegulėjo.

Paklaustas, ar tik nebus taip, kad gyventojai į jų kiemą sutempė statybines atliekas, kurių vežėjai ir neprivalo išvežti kaip stambiagabarites atliekas, vyras teigė taip nemanąs: esą buvo nurodyta tik šiferio, ruberoido nepalikti, o čia kažkas pertvaras ardė, tad kaip ir turėjo tokias atliekas išvežti.

Tačiau VASA taip negalvoja. Kaip 15min informavo įmonės atstovai, vežėjas stambiagabarites atliekas adresu Mickevičiaus g. 12 surinko nustatytu grafiku, t.y. ketvirtadienį ryte 7-7:30 val.

„Mūsų įmonės atliekų vežėjų kontrolės skyrius nuvyko į vietą patikrinti ir rado pridėtą statybinių atliekų krūvą (žr. nuotrauką). Tokios atliekos turi būti pristatomos į specialias aikšteles, jų adresus rasite čia – https://www.vaatc.lt/aiksteles/. Buvo nustatyti šių atliekų savininkai, kurie informuoti apie tokių atliekų tvarkymą. Gyventojai pažadėjo per 1-2 dienas tinkamai sutvarkyti atliekas“, – teigė VASA.

VASA nuotr./Statybinės atliekos
VASA nuotr./Statybinės atliekos

Beje, kitą kartą taip statybinių atliekų nusprendę atsikratyti žmonės turėtų atkreipti dėmesį į nuolat šalia konteinerių kabantį skelbimą. Jame teigiama, kad statybinių atliekų palikti čia negalima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius