Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 28

Melagienų kūrėjų taikiniu tapo JAV prezidentas Joe Bidenas

Sąmokslo teorija apie neva su skiepais planuojamą masinį žmonijos „čipavimą“ neblėstančiai populiari visos COVID-19 pandemijos metu. Melagienų skleidėjai atranda vis naujų „įrodymų“, kad tariamas populiacijos valdymas per organizme esančius „mikročipus“ „buvo jau seniai suplanuotas“. Tai nėra tiesa.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šįkart melagienų taikiniu tapo dabartinis JAV prezidentas J.Bidenas.

Ištrauką iš jo kalbos, pasakytos dar 2005 metais, imta skleisti kaip „įrodymą“, apie tariamai egzistuojantį sąmokslą su skiepais į žmonių organizmus įvesti „mikročipus“.

Tačiau tai – iš konteksto ištraukti tuometinio JAV senatoriaus žodžiai.

Iš tiesų jis kalbėjo apie piliečių duomenų apsaugą ir teisę į privatumą, o ne pasisakė už nuolatinį sekimą ar „mikročipus“.

AP/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas
AP/„Scanpix“ nuotr./Joe Bidenas

„Ar galima į žmogaus kūną implantuoti „mikročipą“, kad būtų galima stebėti kiekvieną jo judesį? – įraše klausia J.Bidenas.

Šie daugiau nei prieš dešimtmetį J.Bideno ištarti žodžiai sukėlė audrą socialiniuose tinkluose.

Socialinio tinklo analizės įrankio crowdatngle.com duomenimis, šis įrašas skirtingose šalyse buvo peržiūrėtas daugiau nei 50 tūkst. kartų.

Tačiau frazė ištraukta iš konteksto.

Šiame 2005 metų vaizdo įraše J.Bidenas klausinėja tuometį kandidatą į JAV Aukščiausiojo teismo teisėjus Johną Robertsą.

J.Bidenas teigė, kad, norint apsaugoti amerikiečių teises, ypač jų teisę į privatumą, reikalingas liberalus Konstitucijos taikymas.

Kalbos įrašą galite rasti čia.

„Teisėjau, aš netikiu, kad būtume galėję pasiekti tiek daug, kiek pasiekėme dabar, jei būtume taikę Konstituciją tokiu siauru požiūriu. Kaip ir JAV Įkūrėjai, aš tikiu, kad mūsų Konstitucija yra tokia pat neaprėpiama ir tokia pat didinga, kaip mūsų šalies žmonės.

Mūsų konstitucinė kelionė nesustojo tada, kai moterims buvo uždrausta dirbti teisininkėmis, 10-mečiai vaikai dirbo angliakasiais, o juodaodžiai vaikai buvo verčiami eiti į atskiras mokyklas nei baltieji vien todėl, kad Konstitucijoje niekur neužsimenama apie diskriminaciją lyties pagrindu, vaikų darbą, segregaciją.

Mūsų konstitucinė kelionė nesustojo tada ir neturi sustoti dabar. Ir mes susidursime su tokiais pat reikšmingais sprendimais XXI amžiuje.

Ar galima į žmogaus kūną implantuoti „mikročipą“, kad būtų galima stebėti kiekvieną jo judesį? Apie tai jau dabar vyksta diskusijos. Jūs privalėsite spręsti tokius klausimus iki pat savo kadencijos pabaigos.

Ar smegenų skenavimas gali būti naudojamas norint nustatyti, ar asmuo yra linkęs į nusikalstamumą ar smurtinį elgesį? Jūs turėsite tą spręsti.

Ir, teisėjau, aš turiu žinoti, ar būsite teisėjas, kuris tiki, kad konstitucinė kelionė turi ir toliau tęstis, kalbant apie šiuos esminius sprendimus, kad galėtume būti apsaugoti nuo vyriausybės kišimosi į mūsų autonomiją, į asmeninius sprendimus, kuriuos priimame. Štai dėl ko, teisėjau, tai yra labai svarbūs klausimai“, – tuomet kalbėjo J.Bidenas.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius