-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuomonė: kaip valstybė mane apvogs

Antradienį Lietuvos bankas atsisakė išduoti leidimą registruoti AB banko „Snoras“ įstatų pakeitimą dėl kapitalo didinimo. Lietuvos banko valdyba nusprendė, kad buvę AB bankas „Snoras“ pagrindiniai akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas nėra nepriekaištingos reputacijos asmenys, todėl nutarė neleisti įregistruoti banko įstatų pakeitimo, susijusio su įstatinio kapitalo padidinimu.
„Snoras“ logotipas
„Snoroo“ logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Smulkiesiems investuotojams, emisijos platinimo metu išreiškusiems norą tapti AB banko „Snoras“ akcininkais, pasiūlyta kreiptis į AB bankas „Snoras“ su reikalavimu grąžinti lėšas. Kalbant žmonių kalba – tapti banko kreditoriais ir negauti nieko.

Sunku suvokti, kokiu būdu AB banko „Finasta“ kaupiamojoje sąskaitoje, kurios savininkas taip pat AB bankas „Finasta“ (ne AB bankas „Snoras“), už neišplatintą akcijų emisiją gulinčios lėšos taps AB bankas „Snoras“ nuosavybe. Nuoširdžiai tikiu, kad Lietuvos banko valdybai užteks drąsos įvardinti savo valstybės piliečiams, kad jūsų lėšas paimame ne ginčo tvarka, nes norime paimti ir AB bankas „Snoras“ strateginio investuotojo „Jubilee Financial Products“ valdomo fondo „Regent Special Situations Fund“ lėšas, nes įtariame, kad tai AB banko „Snoras“ indėlininkų pinigai, tačiau to įrodyti mums greičiausiai nepavyks.

Tokiu atveju, iš manęs pavogtas lėšas laikysiu auka valstybei ir kaina, kurią sumokėjau už lojalumą Lietuvos Respublikai solidarumo pagrindais, tačiau pageidaučiau tą išgirsti garsiai. Išgirdęs tai, visiškai nekreipsiu dėmesio, kad savo pinigų nelaikiau einamojoje sąskaitoje AB banke „Snoras“, nebuvau šio banko indėlininkas. Kaina, kurią sumokėsiu už auką valstybei, yra už tai, kad išreiškiau norą pirkti naujos emisijos akcijas ir už jas sumokėjau (toks įstatymų reikalavimas – apmokėti visą sumą), ir pervedžiau į kaupiamąją sąskaitą trečiajai neįvykusio sandorio šaliai – Gavėjas: AB bankas „Finasta“ (mokėjimo pavedime).

Ir visiškai negalvosiu, kad pinigai yra mano iki negavau akcijų. Akcijų ir negausiu, juk tai auka. Ir neplanuoju rašyti prašymo „Snoro“ administratoriui, nes tuo pripažinsiu, kad esu „Snoro“ kreditorius, o aukoti juk reikia nuoširdžiai. Aukodamas negalvosiu apie tai, kad AB banko „Snoras“ pretenzijos į kaupiamojoje sąskaitoje esančius pinigus pasibaigė Lietuvos banko valdybai nusprendus neleisti AB bankui „Snoras“ didinti įstatinio kapitalo. Man visiškai neturėtų rūpėti, kad Lietuvos banko valdyba daugiau nei pusę metų nepriėmė sprendimo dėl įstatinio kapitalo didinimo, juk, anot Lietuvos banko valdybos, tai jau buvo nebe mano, o AB bankas „Snoras“ lėšos. Nesuprantu tik vieno: kodėl nepasinaudojau reikalavimo teise iki AB bankas „Snoras“ nacionalizavimo, juk ją įgijau tik pervedęs pinigus. Nors ką čia reikalausi, juk anot visagalio Lietuvos banko, mūsų bankinė sistema veikia puikiai, o visa, kas dabar vyksta, tėra sapnas...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius