Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rasa Baškienė: Ar leisime atgimti „Psichbariui“?

Daugiau kaip prieš metus, 2014–ųjų gruodžio 24 d. naktį Vilniuje, šalia Vingrių g. 17 baro buvo žiauriai sumuštas kompozitorius Tomas Dobrovolskis. Po kelių savaičių jis mirė taip ir nepakilęs iš komos būsenos. Vilniaus politikai tuomet pareikalavo uždaryti Vingrių gatvės nusikaltimų židinį, uždraudžiant alkoholinių gėrimų prekybą po 22 val. Verslo kalba tai reiškė naktinio baro numarinimą.
Rasa Baškienė
Rasa Baškienė / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Šių metų sausio 6 d., minėdami žuvusio kompozitoriaus mirties metines, gausus būrys menininkų surengė koncertą. Visuomenei buvo priminta, kad menininko nužudymo byla juda labai vangiai, o lemiamą smūgį skėčiu sudavęs žudikas iki šiol neidentifikuotas. Bylos nesugeba išjudinti ir tūkstančius parašų surinkusi peticija.

Neseniai sužinojau, kad vadinamąjį „Psichbarį“ vėl norima reanimuoti: į Vilniaus mieso savivaldybės Verslo licencijavimo ir leidimų skyrių kreipėsi MB „Mažai didelis“, prašydamas suteikti licenciją verstis mažmenine prekyba nuo 8 iki 4 val. bare „Little big“ Vingrių g. 17.

Pirma atėjusi į galvą mintis buvo ta, kad „Mažai didelis“, matyt, mus laiko „dideliai sklerotiškais“, manydamas, kad vieneriems metams tepraėjus visi viską užmiršta. Antra – ciniškai paprastas tas „Mažai didelis“, tokioje vietoje vilniečiams siūlantis tą pačią verslo koncepciją: gėrimą iki paryčių.

2012 metais gyventojai užvertė skundais Vilniaus savivaldybę dėl nuolatinių muštynių Vingrių g. 17 baro prieigose. Pelnytai ši landynė buvo užsitarnavusi „Psichbario“ vardą.

Šio baro savininkas UAB „Fotomenas“ tuometinei Vilniaus valdžiai įsipareigojo: 1. Sudaryti paslaugų sutartį su UAB „Apsaugos komanda“. 2. Bendradarbiauti su trečiuoju policijos komisariatu. 3. Pastatyti antras duris, izoliuojančias garsą. 4. Surengti teminį vakarą, vesti derybas dėl jaunų menininkų pasirodymo (koncertavimo, poezijos skaitymo ir kt.).

Neseniai sužinojau, kad vadinamąjį „Psichbarį“ vėl norima reanimuoti.

Kuo tai baigėsi – mes sužinojome 2014-ųjų Kūčių naktį. Tačiau ir po šios tragedijos baro direktorius jautėsi niekuo dėtas – gi muštynės ne bare vyko: „Aš tik verslą darau, o ką veikia policija?“

Jau tuomet rašiau, kad galime daug kalbėti apie savivaldybės klerkų galias ar negalias, apie „be galo svarbaus miestui verslo“ (!) žlugdymą, apie policijos neveiklumą. Rašiau, kad niekas nesikeis, jei nesugebėsime įsisąmoninti, kad negalima toleruoti neveiklumo – ypač sąmoningo, kuomet ginamas ne VIEŠAS, o KAŽKIENO interesas.

Todėl vėl kreipiuosi į Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių ir miesto politikus, kad kuo skubiau užkardytų bet kokią iniciatyvą Vingrių g. 17 atgaivinti naują galimą nusikaltimų židinį. Naujos landynės atsiradimas šioje vietoje būtų nužudyto kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio atminimo paniekinimas.

Rasa Baškienė yra buvusi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius