Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

107 km/val. per Kauną lėkęs BMW vairuotojas nevairuos tik 30 dienų

Kauno apskrities policija apibendrino pirmosios 2020-ųjų metų savaitinės pažeidėjų medžioklės keliuose rezultatus.
Reido akimirkos
Reido akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę, gruodžio 30 – sausio 5 dienomis, Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių.

Nustatyta 13 vairuotojų, kurie vairavo transporto priemones, vartoję alkoholio. Tuzinui vairuotojų nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o dar vienam – vidutinis.

Sausio 1 d. apie 8.50 val. gautas pranešimas, kad Kėdainių r., Rudžių k., neblaivūs asmenys automobiliu „Chrysler“ atsitrenkė į lauko virtuvės sieną, išlipę apžiūrėjo ir pasišalino. Minėtą automobilį pareigūnai pastebėjo Truskavos k. Vairuotojas (gim. 1986 m.) kalbėjo nerišliai, patikrinus jo blaivumą alkotesteriu, nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,15 prom. Pasiteiravus, ar neįvyko joks eismo įvykis, pastarasis neslėpė automobiliu atsitrenkęs į kažkokią sieną ar akmenų krūvą.

Pareigūnai išaiškino ir 3 neblaivius dviračių vairuotojus. Sausio 1 d. apie 15.30 val. Kėdainių r., Juciūnų k., vyras (gim. 1980 m.) vairavo dviratį būdamas neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,79 prom.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 25 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Vakar, sausio 5 d., organizuotos priemonės, skirtos tiek neblaiviems vairuotojams, tiek ir nustatytą leistiną greitį viršijantiems asmenims nustatyti.

Popietę Kauno mieste ir rajone blaivumas patikrintas 468 vairuotojams. Nustatyti keturi pažeidimai. Vienam vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,46 prom.), vienam dviratininkui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,57 prom.), vienas vairuotojas vairavo transporto priemonę nesegėdamas saugos diržo bei dar vienas asmuo sėdo vairuoti motociklą be valstybinio numerio ženklo ir be draudimo. Penki vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos (0,08 prom., 0,13 prom., 0,23 prom., 0,34 prom., 0,37 prom.).

Vakare, vykdant leistino greičio kontrolę, nustatyta 11 pažeidimų. 9 vairuotojai viršijo leistiną greitį daugiau nei 20km/h, bet ne daugiau nei 30 km/h. Už tai numatyta bauda nuo 30 iki 90 eurų. Dar 1 vairuotojas viršijo leistiną greitį daugiau kaip 30km/h, bet ne daugiau kaip 40km/h.

Už tai numatyta bauda nuo 120 iki 170 eurų. Taip pat užfiksuotas vienas greičio viršijimo atvejis, kuomet nustatytas leistinas greitis viršytas daugiau nei 50km/h. Vakar apie 19.40 val. Kaune, Tunelio g., kur leistinas greitis 50km/h, automobiliu BMW važiuota 107 km/h. Vairuotojui (gim. 1976 m.) paskirta 225 eurų bauda ir 1 mėnesio teisės vairuoti atėmimas.

Kauno pareigūnai primena, kad tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojai raginami kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių, būti kantriems ir atidiems. Kauno apskrityje šiais metais žuvo 1 eismo dalyvis (pernai iki sausio mėnesio pabaigos – 4), dar 14 sužeisti (pernai – 50).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius