Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1,125 mln. litų vertės lenkiška paukštiena prieglobsčio ieškojo „šešėlyje“

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) nustatė tris prekeivius atvėsinta paukštiena, kurie neapskaitė produkcijos įsigijimo už 1,125 mln. litų, nedeklaravo ir nesumokėjo apie 200 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio (toliau - PVM). Patikrinimo metu vienas prekiautojas deklaravo ir sumokėjo beveik 19 tūkst. litų PVM.
Šaldytas viščiukas
Šaldytas viščiukas

Visi trys prekeiviai, įsigiję verslo liudijimus, paukštiena prekiavo vienoje iš Vilniaus turgaviečių. Siekdami mokestinės naudos, jie pajamų ir išlaidų apskaitos žurnaluose registravo ne visas pajamas ir nuslėpė dalį paukštienos įsigijimo dokumentų.

„Patikrinimo metu AVMI specialistai nustatė, kad šie prekeiviai apskaitoje neužfiksavo paukštienos įsigijimo už 1,125 mln. litų, – pasakoja Vilniaus AVMI viršininko pavaduotojas Mindaugas Almantas, atkreipęs dėmesį, jog jie apskaitė tik iš Lietuvos gamintojų įsigytą paukštieną, tačiau įvežtą iš Lenkijos „pamiršo“. – Atsižvelgiant į vidutines paukštienos pardavimo kainas turgavietėse, jų apskaitoje įregistruotos pajamos yra ekonomiškai nepagrįstos: vien tik paukštienos įsigijimo išlaidos yra vidutiniškai 2 – 3 kartus didesnės nei jos pardavimo pajamos. Tačiau juk yra dar ir kitos veiklos sąnaudos, tokios kaip prekyvietės mokesčiai, vietos nuoma, privalomojo sveikatos draudimo įmokos, verslo liudijimo įsigijimas.“

Išanalizavusi šių prekeivių kiekvienais mokestiniais metais teikiamas deklaracijas, AVMI nustatė, jog visi deklaravo pajamas, nesiekiančias 100 tūkst. litų, neskaičiavo ir nemokėjo PVM.

„Todėl ir siekė nuslėpti dalį pajamų, kad, joms per 12 paskutiniųjų mėnesių viršijus nustatytą 100 tūkst. ribą, nereikėtų mokėti pridėtinės vertės mokesčio – iš viso apie 200 tūkst. litų“, – teigia Mindaugas Almantas.

Patikrinimo metu vienas iš prekiautojų deklaravo ir sumokėjo apie 19 tūkst. litų PVM, kitiems rekomenduota patiems patikslinti deklaracijas ir sumokėti PVM.

AVMI primena, kad gyventojai apie pastebėtus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę Mokesčių inspekcijos pasitikėjimo telefonu 1882 arba užpildę pasitikėjimo anketą, esančią VMI interneto svetainėje: http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10240282

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius