-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

2001-aisiais merginą Alytuje išprievartavęs ir mirtinai sumušęs Virginijus Pavasaris už grotų praleis 15 metų

Tik po 11 metų išaiškintas nusikaltėlis sulaukė atpildo. 2001 metais Alytuje 27 m. merginą A.Š. išprievartavusiam ir ją mirtinai sumušusiam Virginijui Pavasariui Kauno apygardos teismas antradienį skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę.
Virginijus Pavasaris
Virginijus Pavasaris

34 m. žudikas taip pat turės atlyginti 6,8 tūkst. litų turtinę ir 200 tūkst. litų neturtinę žalą nukentėjusiosios motinai.

V.Pavasaris buvo sulaikytas 2012 m. rugsėjį. Nors kaltinamasis dėl nužudymo savo kaltės neprisipažino, tai patvirtino byloje ištirti įrodymai. Kaltinimai dėl seksualinio nusikaltimo jam nebuvo pareikšti, nes šiam nusikaltimui suėjęs senaties terminas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

15min.lt primena, kad šiurpus nusikaltimas įvykdytas 2001 m. spalį Alytuje. Tuo metu Panevėžyje gimusiam vyrui buvo 22 metai. Nusikaltimą, kaip įtariama, jis įvykdė būdamas girtas.  Merginą jis užpuolė prie prekybos centro „Media“. Aukai iki namų buvo likę keli šimtai metrų. Sumušęs A.Š., užpuolikas nutempė ją į vaikų darželio teritoriją, išžagino ir paliko gulinčią be sąmonės. Po savaitės, taip ir neatgavusi sąmonės, nukentėjusioji ligoninėje mirė.

V.Pavasario įvykdytą ir daug metų slėptą šiurpų nusikaltimą pavyko atskleisti atlikus DNR tyrimus. Kaltinamasis įkliuvo kai eilinį kartą smurtavo šeimoje. Žmona, gindama vaiką, iškvietė policijos pareigūnus. Pagal naują smurto artimoje aplinkoje įstatymą, imamas smurtautojų kraujas ir atliekamas DNR tyrimas. Paaiškėjo, kad DNR sutampa su ant merginos kūno rastos spermos DNR.

Byla Kauno apygardos teisme buvo pradėta nagrinėti 2013 m. kovo 18 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius