-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

2015-ųjų pradžioje Lietuvos keliuose žuvo trečdaliu mažiau žmonių nei prieš metus

Trečiadienį, sausio 21 d., pirminiais duomenimis, šalies keliuose įvyko 9 eismo įvykiai, kurių metų buvo sužeista 11 žmonių. Tarp sužeistųjų – 4 vaikai. Šiemet šalies keliuose žuvo 14 žmonių – 7 automobilių vairuotojai, 6 pėstieji ir 1 automobilio keleivė. Per tokį patį laikotarpį pernai keliuose žuvo trečdaliu daugiau, 20 žmonių.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Tragiškas eismo įvykis, nusinešęs žmogaus gyvybę įvyko vakar Šiauliuose. Apie 13 val. 15 min. Serbentų gatvėje 54 metų vyras, vairuodamas automobilį „Peugeot 206“, manevruojant susidūrė su ta pačia kryptimi važiavusiu tarpmiestiniu autobusu „Scania“, vairuojamu 41 m. vairuotojo.  Eismo įvykio metu buvo sunkiai sužeistas lengvojo automobilio vairuotojas, nepraėjus valandai, pusamžis vairuotojas ligoninėje mirė. 

Dar viena liūdna žinia gauta iš Biržų, kur pirmadienį, darbo dienos pabaigoje, jau sutemus, Vinco Kudirkos ir Geležinkelio gatvių sankryžoje automobilis „Audi A4“ , vairuojamas 23 metų biržiškio  partrenkė staiga į gatvę išėjusį 68 metų pėsčiąjį, kuris nedėvėjo šviesą atspindinčios liemenės, nesegėjo atšvaitų, nesinešė žibinto. Dėl partrenkto pėsčiojo gyvybes visą parą kovojo medikai, tačiau senjoro gyvybė antradienį užgeso.

Vakar, eismo įvykių metu buvo sužeisti du vaikai, pasakojama Lietuvos kelių policijos tarnybos vyresniosios specialistės Marijos Kazanovič ketvirtadienį paviešintame pranešime. 

Apie 8 val. ryte, 40-metė Kaišiadorių rajono gyventoja  Kaišiadoryse, Paukštininkų gatvėje neatsižvelgusi į oro ir eismo sąlygas, nepasirinko saugaus greičio,  nesuvaldė vairuojamo „Kia Sorento“ ir  susidūrė su priešais važiavusiu automobiliu „Renault Megane“, vairuojamu 38 metų kaišiadoriškio. Įvykio metu buvo sužeistas  kartu važiavęs 9 metų vaikas.  

Apie 14 val. 30 min., Kelmės ir Šiaulių rajonų riboje, 38 metų moteris nesuvaldė vairuojamo automobilio, nuvažiavo nuo šlaito bei atsitrenkė į medį. Dėl stipraus smūgio buvo sužeista ir automobilio vairuotoja,  ir kartu važiavęs penkiametis. Laimei, berniukas buvo prisegtas ir vežamas tinkamoje kėdutėje, kitaip šis eismo įvykis būtų galėjęs baigtis labai tragiškai.

Du vaikai vakar buvo partrenkti automobiliais – apie 8 val. ryto Šiauliuose,  Vytauto gatvėje pėsčiųjų perėjoje buvo partrenkta 14 metų paauglė, o dieną,  apie 13 val. Visagine, automobilio „Audi“ vairuotojas partrenkė Vilties gatvėje per kelią bėgusį  7 metų berniuką. 

Sužeistieji vaikai gydomi ambulatoriškai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo visų eismo dalyvių –  būkite atsakingi ir dėmesingi, dalyvaudami eisme. Žiemos metu, esant blogam matomumui ir sudėtingoms oro sąlygoms, atkreipkite  ypatingą dėmesį į savo ir kartu eisme dalyvaujančių, saugumą. Pasirūpinkite  vaikų saugiu dalyvavimu eisme – būtinai naudokite tinkamas prisegimo priemones, prisekite prie savo vaiko drabužio atšvaitus. Vairuotojai, pasirinkite saugų važiavimo greitį, pėstieji, prašome jūsų – būkite atsargūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius