Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

22 metų mergina nuteista keturioliktą kartą

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas I.K. (g. 1987 m.) pripažino kalta dėl nedidelės vertės svetimo turto vagystės bei pabėgimo iš sulaikymo vietos ir skyrė 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ją atliekant pataisos namuose. Nuteistoji buvo suimta teismo salėje.
Antrankiai
Antrankiai / Policijos nuotr.
Temos: 1 Vagystė

Kaip pranešė Vilniaus pirmasis apylinkės teismas, I.K. nuo 2006 metų vasaros iki šiol jau yra teista 13 sykių. Teismai ją yra 10 sykių pripažinę kalta dėl smulkios vagystės ir du sykius dėl nedidelio sukčiavimo.

Griežčiausia bausmė už šiuos baudžiamuosius nusižengimus (smulki vagystė ir nedidelis sukčiavimas) – 45 parų areštas.

Pastarąjį sykį I.K. nuteista už tai, kad šių metų vasario 16 dieną, būdama prekybos centre „Europa“, parduotuvėje „Drogas“, paėmė du vienetus kreminės pudros, du vienetus blakstienų tušo ir du vienetus lūpų dažų, padarydama parduotuvei 165,94 Lt turtinę žalą. Tačiau ji šio nusikaltimo nebaigė, nes buvo sulaikyta parduotuvės darbuotojų, kurie aptiko pavogtas prekes, paslėptas už liemenėlės.

Būdama sulaikyta policijos komisariate, vasario 18 dieną ji paprašė pareigūnų nuvežti į namus persirengti. Užėjusi į butą, ji pasiėmė drabužius, nuėjo į vonios kambarį persirengti ir iš ten pabėgo nuo ją konvojavusio pareigūno.

I.K. policijos pareigūnų buvo sulaikyta kitą dieną prekybos centre „Akropolis“.

Dėl abiejų padarytų baudžiamųjų nusižengimų kaltinamoji savo kaltę teisme pripažino.

„Skirdamas bausmę kaltinamajai, teismas atsižvelgia į tai, kad I.K. padarė baudžiamąjį nusižengimą, kuris nutrūko pasikėsinimo stadijoje, bei nesunkų nusikaltimą. Ji prisipažino ir gailėjosi dėl padarytų veikų, kaltinamosios atsakomybę sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė, tačiau kaltinamoji anksčiau net trylika kartų teista, anksčiau taip pat darė nusikalstamas veikas nuosavybei, ne sykį bausta administracine tvarka, niekur nedirba. Įvertinus visas paminėtas aplinkybes, kaltinamajai skirtina laisvės atėmimo bausmė“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius