Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

80-metės motinos pasmaugimu kaltinamas kaunietis: „Tuo laiku net namuose nebuvau“

Kauno apygardos teisme pradedama narplioti žmogžudystės byla, kurioje kaunietis Edmundas Nesterovas kaltinamas savo 80-metės motinos pasmaugimu. Manoma, kad sumušęs ir uždusinęs gimdytoją, jis toliau vartojo alkoholį ir į žiaurų savo poelgį kurį laiką net nekreipė dėmesio. Pats kaltinamasis teisme tikino įvykių metu net nebuvęs namuose. Tiesa, jo parodymai nenuoseklūs.
Kaltinamasis teisme
Kaltinamasis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Remiantis bylos medžiaga, 1963 metais gimęs Edmundas Nesterovas kaltinamas 2020 metų gruodžio 4 dieną, laikotarpiu nuo 05.50 val. iki 10.50 val., tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku, namuose, esančiuose Kauno Šiaurės pr., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kas turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, nužudęs savo 1940 metais gimusią motiną A.N., su kuria kartu gyveno.

Konfliktas, tikėtina, kilo dėl asmeninių nesutarimų.

Manoma, kad universitetinį išsilavinimą, kaip pats teigė, įgijęs kaltinamasis tyčia rankomis ne mažiau kaip 6 kartus sudavė aukai į galvą bei kairės rankos dilbį (nustatyta ne viena poodinė kraujosruva ne vienoje kūno vietoje), po to, pargriovęs nukentėjusiąją, tyčia kojos keliu spaudė jai krūtinę, kol galiausiai rankų plaštakomis suspaudė kaklą dėl ko, įvykus asfiksijai, A.N. netrukus įvykio vietoje mirė.

2020 metų gruodžio 4 dieną 15.58 valandą sulaikius E.Nesterovą, jam buvo nustatytas 2,66 prom. girtumas.

Teismo laukia laisvėje

„Esu kaunietis, išsiskyręs, turiu tris pilnamečius vaikus. Bedarbis, stoviu biržoje – niekur neįsidarbinsi juk, kol vyksta teismai. Gyvenu mamos bute, dar neišvijo“, – rugsėjo 15 dieną Kauno apygardos teisme surengtame posėdyje prisistatė kaltinamasis.

Jis į posėdžių salę atėjo pats – nėra laikomas suimtas.

Tikino iki tol nebuvęs teistas, tačiau prokuratūra turi kitokių duomenų.

Anot kaltinimą palaikančio prokuroro Vytauto Gatavecko, E.Nesterovas 2019 metų vasario 22 dieną Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų baudžiamuoju įsakymu buvo nuteistas dėl vagystės. Jam tuomet paskirtas laisvės apribojimas 8-iems mėnesiams, įpareigojant nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose, jei tai nesusiję su darbu.

Policijai sulaikius E.Nesterovą, šiam įtariamajam buvo nustatytas 2,66 prom. girtumas.

Taip pat paskirta per 4 mėnesius neatlygintinai išdirbti 80 valandų, dirbant ne mažiau po 20 valandų kas mėnesį sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Būta žinių ir apie ankstesnį galimą kaltinamojo smurtą prieš motiną, tačiau pradėtas ikiteisminis tyrimas tuomet buvo nutrauktas nesurinkus pakankamai įrodymų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis teisme

Negavo kaltinamojo akto

Rugsėjo 15 dieną teisėjui paklausus, ar E.Nesterovas supranta, kuo yra kaltinamas, šis atsakė: „Tuo laiku net namuose nebuvau.“

Pasak prokuroro, sulaikytas jis davė kiek kitokius parodymus – prisipažino padaręs nusikaltimą, o vėliau jau įvykių versiją keitė.

Kaltinamasis teisme teigė iki šiol negavęs kaltinamojo akto, tik pasirašęs dokumentus, kuriais užbaigtas ikiteisminis tyrimas.

Paaiškėjo, kad byloje išties nėra duomenų, jog kaltinamajam būtų įteiktas kaltinamasis aktas. Kadangi jis nebuvo suimtas, tai padaryti buvo įpareigota ikiteisminį tyrimą atlikusi tyrėja.

Prokuroras teismo posėdžių salėje įteikė E.Nesterovui susipažinti kaltinamąjį aktą, o jo gynėja paprašė dėl to atidėti bylos nagrinėjimą. Teismas su tuo sutiko. Kitas posėdis šioje nužudymo byloje numatytas spalio 14 dieną.

E.Nesterovui už galimą motinos nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius