Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Abejotinu aklumu išgarsėjusiai Šiaulių politikei Virginijai Račienei – oficialūs STT įtarimai

Šiaulių miesto tarybos narė ir socialdemokrato Seimo nario Edvardo Žakario padėjėja Virginija Račienė pačiame rinkimų įkarštyje buvo apkaltinta, kad jau ketvirtus metus gauna neįgalumo išmokas dėl prasto regėjimo. STT jau gavo medikų išvadas, kad jos regėjimas yra geresnis. Politikė oficialiai pareikšti įtarimai pasisavinus per 17 tūkst. eurų išmokų.
Virginija Račienė
Virginija Račienė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

V.Račienės negalia buvo susidomėta tuomet, kai viešumoje pasklido žinia, jog ji vairuoja automobilį praktiškai akla ir vežioja visiškai neregintį Seimo narį Edvardą Žakarį.

Medicininėje išvadoje teigiama, kad politikės neįgalumo lygis yra mažesnis nei buvo nurodoma.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai buvusiai Seimo nario padėjėjai ir Šiaulių miesto tarybos narei V.Račienei pareiškė įtarimus dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule bei dokumentų klastojimo.

STT pareigūnai ikiteisminį tyrimą pradėjo šių metų pradžioje, o  įtarimus V.Račienei pareiškė gavę medicinos ekspertų išvadą.

Šioje išvadoje teigiama, kad politikės neįgalumo lygis yra mažesnis nei buvo nurodoma Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Kauno 5-ojo teritorinio skyriaus specialistų išvadose.

STT ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus duomenų, kad V.Račienė kelis metus neteisėtai gaudavo pinigines išmokas dėl neįgalumo. Įtariama, kad neteisėtu būdu buvo gauta daugiau kaip 17 tūkst. eurų išmokų.

Skandalas kvepia ir politika, ir kalėjimu

Susikompromitavusi politikė gerokai pakenkė ir partijos įvaizdžiui.  Moteris nebedalyvavo savivaldos rinkimuose ir politiniame gyvenime. Atsivrė tylos siena nuo žiniasklaidos.

Už tokį piktnaudžiavimą V.Račienei ir medikėms gresia, bauda, padarytų nuostolių padengimas, bet ir laisvės atėmimas iki 7-erių metų.

Socialdemokratas Seimo narys E.Žakaris buvo išreiškęs nuomone, kad jo padėjėja V.Račienė tikrai turėjo bėdų dėl regėjimo. Spėjo, kad ji galėjo ir pagyti.

„Pažįstu ne vieną žmogų, kuriam negalia tarsi šokinėja. Tai nėra dažnas reiškinys, tačiau ir ne pavieniai atvejai“, – skandalo pradžioje kalbėjo E.Žakaris. Kai skandalas įsivažiavo, jis viešai pareiškė su tuo neturintis nieko bendra.

Jo nuomone, jei yra kaltų – tai Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba. Seimo narys tvirtino, kad V.Račienė turi teisę niekam apie savo negalią nekalbėti.

Socialdemokratė V.Račienė, vos pajutusi, kad bręsta skandalas, darbe Šiaulių vaikų globos namuose „Šaltinis“ nepasirodė. Ji telefonu pranešė įstaigos vadovei kad prastai jaučiasi. Iškart po to išėjo atostogų.

Šiuo metu moteris yra sustabdžiusi savo narystę socialdemokratų partijoje, o kaltė krenta ne tik ant jos pečių, bet ir ant medikų. Įtarimai buvo pareikšti V. Račienės šeimos gydytojai E.Mockuvienei ir akių gydytojai D.Milkintienei.

Už tokį piktnaudžiavimą V.Račienei ir medikėms gresia ne tik bauda, padarytų nuostolių padengimas, bet ir laisvės atėmimas iki 7-erių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius