Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2018 08 23 /20:44

Tiriant ukrainiečio nužudymą Kaune smėlio dėžėje aptiktas vieno iš įtariamųjų kūnas, kitas ieškotas įtariamasis – sulaikytas

Trečiadienio vakarą Kauno Birželio-23-iosios g. daugiabutyje kilo gaisras. Paaiškėjo, kad padegimas tyčinis ir galėjo būti sukeltas siekiant nuslėpti nužudymą. Gaisravietėje rastas ukrainiečio B.N. lavonas. Dar du jo tautiečiai buvo sužaloti peiliu. Paskelbta dviejų įtariamųjų paieška. Ketvirtadienį vienas jų rastas negyvas smėlio dėžėje. Kitas ieškotas įtariamasis sulaikytas ketvirtadienį vakare.
Kaune ieškomas dviguba žmogžudyste įtariamas vyras
Kaune ieškomas dviguba žmogžudyste įtariamas vyras / 15min ir Kauno apskrities VPK nuotr.

Prieš pat surandant antrąjį lavoną šiame ukrainiečio nužudymo tyrime, ketvirtadienį po vidurdienio Kauno apskrities policija bei prokuratūra surengė spaudos konferenciją. Jos metu atskleista daugiau šiurpaus nusikaltimo detalių. Tuomet dar nežinota, kad vienas iš dviejų įtariamųjų bus taip pat netrukus rastas nužudytas Kaune.

„Buvo gauti keli telefoniniai skambučiai į Bendrąjį pagalbos centrą, kad reikalinga pagalba ukrainiečiams. Nuvykus į įvykio vietą Birželio-23-osios gatvėje, sulaikyti įtariamųjų nepavyko. Bute rastas nužudytas vienas vyras, kitiems dviems asmenims reikalinga medikų pagalba. Pradėta paieška, siekiant nustatyti įtariamąjį asmenį. Apklausti liudytojai, aplinkiniai gyventojai. Nustatyta, kad galimai šį nusikaltimą įvykdė Ukrainos pilietis, kuris šiuo metu slapstosi“, – spaudos konferencijos metu ketvirtadienį teigė Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus, galimų įtariamųjų ar įtariamojo buvimo vieta nėra žinoma. Tačiau yra priimtas prokuroro nutarimas dėl asmens pripažinimo įtariamuoju. Galima kreiptis į teismą ir įtariamojo dar nesulaikius.

„Yra prielaidos teigti, kad buvo stengiamasi paslėpti nusikaltimo pėdsakus – sukeltas gaisras nusikaltimo vietoje. Vykdoma intensyvi paieška. Bus kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo, už akių. Prokuroras nusikalstamus veiksmus kvalifikuoja kaip tyčinį gyvybės atėmimą visuotinai pavojingu būdu. Dėl kito asmens – pasikėsinimas atimti gyvybę. Į teismą bus kreiptasi dėl abiejų ieškomų asmenų suėmimo“, – teigė D.Valkavičius.

Ar įtariamieji anksčiau buvo teisti, policija vis dar aiškinasi.

Nužudytasis, sužeistieji ir įtariamieji tarpusavyje, kaip spaudos konferencijos metu teigė komisaras, yra pažįstami. Į Lietuvą jie atvyko rugpjūčio 1 dieną, darbavosi kartu statybų srityje. Jų darbai, anot D.Žukausko, buvo baigti vakar (nužudymo dieną – aut. past.), šiandien visi turėjo išvykti iš Lietuvos.

„Vienas iš tų asmenų, gyvenusių tame bute, vakar jau išvyko iš Lietuvos. Pagrindinė problema – piktnaudžiavimas alkoholiu. Nužudytas asmuo ir sužeistieji nebuvo vartoję alkoholio. Įtariamieji buvo vartoję alkoholio. Kažkokie vidiniai nesutarimai, nes jie iš vienos teritorijos. Galbūt vienas dirbo daugiau, kitas mažiau. Dėl alkoholio, manoma, ir kilo tarpusavio konfliktas. Išgėrė ir išsiliejo, matyt. Kad buvo įtampų tarp jų, gavome tokių žinių“, – tikino D.Žukauskas.

Anot jo, dviems sužeistiesiems pavojus gyvybei negresia. Vienas jų, tas, kuris nusikaltimo metu išlipo iš buto per balkoną – nužudytojo brolis, jau išleistas iš ligoninės.

„Abu sužeistieji buvo apklausti dar vakar ligoninėje. Vienas iš nukentėjusiųjų, pamatęs peilį, išlipo pro balkoną. Kvietė pagalbą. Džiugu, kad daugiabučio gyventojas jį įsileido, skambino 112. Nes 112 skambinęs ukrainietis negalėjo net tiksliai nurodyti įvykio adreso, net gatvę netiksliai įvardijo“, – teigė komisaras.

15min primena, kad trečiadienio vakarą, 22 valandą 44 minutės Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kauno Birželio 23-osios g. 6 dega butas, viduje yra žmonių.

Apie gaisrą pranešė bute buvęs vyras. Jis teigė, kad yra degančiame bute ir negali iš jo išeiti. Atvykę ugniagesiai išvydo pro duris rūkstančius dūmus. Gaisras kilo trečiame iš devynių aukštų name, degė dviejų kambarių butas.

Į vidų patekę ugniagesiai viduje aptiko du Ukrainos piliečius, kuriuos perdavė medikams. 29 metų amžiaus vyrui (B.N.) konstatuota mirtis, jis mirė nuo durtinių žaizdų. Penkeriais metais jaunesnis vyras G.H. su gyvybės požymiais išvežtas į gydymo įstaigą, jis taip pat patyręs durtines žaizdas. Netrukus prie gelbėtojų priėjo dar vienas 20 metų amžiaus ukrainietis A.V., kuris buvo tame pačiame bute, tačiau kilus gaisrus iššoko pro langą. Visi trys vyrai buvo patyrę durtines žaizdas.

Įtariama, kad butas buvo padegtas siekiant nuslėpti nužudymą ir sunaikinti įkalčius.

Daugiabučio, kuriame įvykdytas nužudymas, laiptinėje sutikti gyventojai pasakojo, kad butą jų name nuomojęsi ukrainiečiai dirbo aukštalipiais ir apsigyveno visai neseniai. Keletas vyrų pasakojo, kad matė, kaip iš trečiojo aukšto balkono iššoko du vyrai. Vienas jų turėjo peilį, su kuriuo pasileido bėgti ir dingo tamsoje.

Kauno AVPK nuotr./Ieškomi įtariamieji
Kauno AVPK nuotr./Ieškomi įtariamieji

Policija ketvirtadienio rytą paskelbė dviejų įtariamųjų – Ukrainos piliečių, gimusių 1976 ir 1985 metais, paiešką. Paskelbtos ir jų abiejų nuotraukos.

Papildyta 15.05 val. Ketvirtadienį 13.40 valandą Kauno apskrities policija pranešė, kad Kauno V.Krėvės prospekte, daugiabučių kiemuose esančioje uždengtoje smėlio dėžėje rastas vyro, gimusio 1985 metais, kūnas. Manoma, kad tai tas pats ieškotas asmuo, įtariamas vakar Kauno Birželio 23-osios gatvėje įvykdytu nužudymu.

Papildyta 20.30 val. Apie 20 val. Kauno apskr. VPK pareigūnai Kaune, netoliese jachtklubo, sulaikė nužudymu įtariamą ukrainietį.

„Jis bandė bėgti, tačiau profesionalių ir operatyvių policijos pareigūnų atliktų veiksmų dėka vyras buvo sulaikytas. Pareigūnai sulaikymo metu nenukentėjo.

Policijos pareigūnai dėkoja visiems gyventojams, kurie aktyviai dalinosi visa turima informacija, kuri padėjo pareigūnams ieškant įtariamojo“, – rašoma išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje