-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ankstyvas vėžiavimas mažeikiškiui brangiai kainuos – gresia 300 eurų bauda

Mažeikių rajono gyventojui, nesulaukusiam vėžiavimo sezono pradžios ir sugavusiam 10 lietuviškųjų plačiažnyplių vėžių, gresia bauda iki 300 eurų ir žvejybos įrankių konfiskavimas, teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą, trečiadienį pranešė aplinkosaugininkai.
Per anksti vėžiavimo sezoną pradėjusiam Mažeikių rajono gyventojui gresia bauda
Per anksti vėžiavimo sezoną pradėjusiam Mažeikių rajono gyventojui gresia bauda / Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Praėjusią savaitę, važiuodami prie Sedos ežero, aplinkosaugininkai pastebėjo nuo ežero su kibirėliu traukiantį vyrą. Nuojauta patikrinti šį žmogų jų neapgavo. Kaip paaiškėjo, S.V. (1954 m.) kibirėlyje nešėsi 10 plačiažnyplių vėžių. Vyras prisipažino, kad vėžius sugavo Sedos ežere, naudodamas bučiuką. Mažeikių rajono gyventojas taip pat sakė, jog žino, kad lietuviškuosius plačiažnyplius ir siauražnyplius vėžius galima gaudyti tik po liepos 15 dienos, tačiau pagundai pavėžiauti jis neatsispyrė.

Vyrui surašytas protokolas už mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą. Jam gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat Administracinių nusižengimų kodeksas už šį pažeidimą numato žvejybos įrankių konfiskavimą, tad iš Mažeikių rajono gyventojo paimtas bučiukas. Be to, už ne laiku sugautus vėžius paskaičiuota gamtai padarytą žalą. Už 10 sugautų vėžių Mažeikių rajono gyventojas jau sumokėjo 99 eurus.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr./Per anksti vėžiavimo sezoną pradėjusiam Mažeikių rajono gyventojui gresia bauda
Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr./Per anksti vėžiavimo sezoną pradėjusiam Mažeikių rajono gyventojui gresia bauda

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių rajono agentūros darbuotojai praėjusią savaitę rengė žuvų išteklių apsaugos reidą ir tikrino savo rajono vandens telkinius. Aplinkosaugininkai apžiūrėjo Tulnikių, Juodeikių, Renavos tvenkinius, Ventos upę ir Sedos ežerą. Per reidą patikrinta 20 žvejų, surašyti du protokolai, vienas jų už grubų žvejybos taisyklių pažeidimą.

Aplinkosaugininkai primena, kad invazinius – rainuotuosius ar žymėtuosius – vėžius galima gaudyti ištisus metus. Jų gaudymui galima naudoti neribotą kiekį bučiukų ar samtelių. Juos galima gaudyti ir rankomis ar graibštais. Šių vėžių sugavimo kiekis ir leidžiamas gaudyti dydis taip pat neribojami. Tačiau, gaudant invazinius vėžius, visi plačiažnypliai ar siauražnypliai vėžiai turi būti nedelsiant paleidžiami atgal į vandens telkinį.

Lietuvoje plačiažnyplius ir siauražnyplius vėžius galima gaudyti tik pasibaigus jų nerštui, tai yra po liepos 15 dienos. Vėžiavimo sezonas tęsiasi iki spalio 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius