Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ant ledo vis dar lipantiems žmonėms ugniagesiai linki sveiko proto

Nors pavasario saulė vis kaitresnė, o ledas  sparčiai tirpsta, deja, iki šiol vyrai vienas po kito ropščiasi ant ledo. Vienus vilioja žuvys, o kitus – noras išbandyti ledo stiprumą. Todėl šalies ugniagesiams vos ne kasdien tenka traukti skęstančius ir skenduolius.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / VPGT nuotr.

Štai ir sekmadienį, Zarasuose, Dariaus ir Girėnų gatvėje, įlūžus ežero ledui, už 100 metrų nuo kranto, skendo žmogus. Atvykę ugniagesiai, gelbėjimo rogėmis pasiekė nelaimės vietą. Vyras buvo ištrauktas iš vandens ir nugabentas į krantą. Atlikus dirbtinį kvėpavimą ir širdies masažą, jį pavyko atgaivinti.

Laimingai baigėsi ir balandžio 6 d. Molėtų rajone, Pastovio ežere skendusio vyro gelbėjimas.

Jį iš eketės ištraukė Molėtų ugniagesiai Arnoldas Mateika ir Andrius Mikalauskas. Jauną vyrą ugniagesiams teko gelbėti, nes šis sumanė patikrinti, ar ledas dar stiprus.

„Vaikinas buvo įlūžęs už 10 metrų nuo kranto. Kad pasiektume jį, teko ir plaukti, ir laužyti ledą. Dar nebuvom jo pasiekę, bet jis jau iš tolo mums dėkojo. Kai tenka gelbėti kito žmogaus gyvybę, visada jauti didelę atsakomybę. Rizika? Gelbėjame vilkėdami sauso tipo kostiumus ir gelbėjimo liemenes, - pasakojo A.Mateika.

Pasak Arnoldo, tai jo gyvenime bus viena įsimintiniausių darbo dienų.

Ugniagesys Andrius Mikalauskas, gelbėjęs vaikiną, neslėpė, kad įlūžusiems taip pasiseka ne visada.

„Šį kartą buvo laiku pranešta, mums neteko toli važiuoti ir oro temperatūra buvo pliusinė. Vis dėlto labai norėtųsi visiems, kurie tokiu oru lipa ant ledo, palinkėti sveiko proto. Kaip galima ant jo lipti, kai ledas jau beveik juodas ir korėtas? – stebėjosi gelbėtojas A.Mikalauskas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais jau nuskendo 25 žmonės, ugniagesių dėka išgelbėti pavyko 18 gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius