-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antros Velykų dienos reido „pažibos“ – Seimo narys be teisių ir neblaivus JAV pilietis

Pirmadienį Vilniuje kelių policija vėl tikrino, ar vairuotojai nevažinėja girti ir nedaro kitų pažeidimų. Įkliuvusių pažeidėjų kompanija nebuvo didelė, tačiau spalvinga – aiškintis pareigūnams teko ir Seimo nariui Broniui Bradauskui, ir neblaiviam Jungtinių Amerikos Valstijų piliečiui, ir dar keliems kelių ereliams.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antrąjį Velykų rytą reidai Vilniuje vyko dviejose vietose – Ukmergės gatvėje Šeškinėje ir ties Galvės bei Lentvario gatvių sankirta miesto pakraštyje pakeliui į Trakus.

Kaip 15min pasakojo reidus organizavusio Vilniaus kelių policijos būrio vadas Žilvinas Brazdeikis, pareigūnams iš viso įkliuvo 7 alkoholio vartoję vairuotojai.
Keturiems iš jų pasisekė, nes nustatytas promilės dalių skaičius neviršijo leistinos normos. Tuo tarpu kitiems trims už šiurkštų KET pažeidimą gresia teismai – solidžios baudos ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas.

Vienas būsimųjų teismo klientų – JAV pilietis, kurį šį pirmadienio rytą pareigūnai sustabdė Ukmergės gatvėje. Tiesa, iš pradžių jis nestojo, ir netrukus paaiškėjo, kodėl – alkoholio matuoklis parodė lengvą girtumo laipsnį. Nežymiai apsvaigę buvo ir kiti du Ukmergės g. ir Galvės g. šįryt pričiupti pažeidėjai – vairuotojai tikriausiai tiesiog nebuvo spėję išsiblaivyti po linksmybių išvakarėse.

Su policija antrąją Velykų dieną teko pabendrauti ir Seimo nariui Broniui Bradauskui. Parlamentaro vairuojamas „Lexus“ visureigis buvo sustabdytas pakeliui į Trakus.

Politikas su savimi neturėjo vairuotojo pažymėjimo, tačiau pareigūnai per duomenų bazę greitai įsitikino, kad teisę vairuoti jis turi.

Vis dėlto „papildomos paslaugos“ iš pareigūnų B.Bradauskui kainuos papildomai. Mat tikrindami įrašus apie šį vairuotoją ir jo automobilį patruliai iškart pastebėjo, kad šį „Lexus“ visureigį buvo užfiksavęs stacionarus greičio matuoklis, tačiau bauda dar nėra sumokėta.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Policijos reidas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Policijos reidas

Būrio vadas Ž.Brazdeikis paaiškino, kad surašyti protokolus už ankstesnius pažeidimus, už kuriuos dar nebuvo paskirtos nuobaudos, atsitiktinio patikrinimo vietoje yra įprasta praktika.

Painiavos būna tuomet, kad fiksuojami lizingo bendrovėms priklausančiais automobiliais daromi pažeidimai. Tada policijai reikia aiškintis, kas konkrečiai tuo metu sėdėjo prie vairo. Be to, fotoradaro nuotraukose dažniausiai gerai matosi automobilis ir jo numeris, tačiau dėl vairuotojo veido bruožų gali kilti abejonių.

„O jei asmuo pripažįsta pažeidimą, nekyla jokių problemų“, – minėjo pareigūnas.

Taip buvo ir šiuo atveju: B.Bradauskas pats žinojo, kad sykį anksčiau galėjo viršyti greitį, jis apgailestavo nepastebėjęs greitį ribojančio ženklo dėl spiginusios saulės.

Formaliai už greičio viršijimą iki 30 km/val. vairuotojams gresia bauda iki 86 eurų. Tačiau Seimo narys, jei neturi kitų galiojančių nuobaudų, savanoriškai galės susimokėti pusę minimalios baudos – tik 14 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius