Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas sprendžia, ar galima švelniau bausti Vilniaus baikerį, nužudžiusį advokatą Vladimirą Žukovskį

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį baigė nagrinėti nuteistųjų ir našlės skundus rezonansinėje baudžiamojoje byloje, susijusioje su advokato Vladimiro Žukovskio žmogžudyste sostinės visuomeninio transporto stotelėje.
S.Nakutis nesikrato atsakomybės dėl advokato nužudymo, bet prašo teismo pripažinti, kad neturėjo jokių chuliganiškų paskatų.
S.Nakutis nesikrato atsakomybės dėl advokato nužudymo, bet prašo teismo pripažinti, kad neturėjo jokių chuliganiškų paskatų. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Pernai itin griežtai sostinėje nuteistas baikeris Saulius Nakutis ir šiokios tokios atsakomybės irgi neišvengęs jo bičiulis Marius Kriūnas laukia Lietuvos apeliacinio teismo malonės.

Teisėjų kolegija, kurią sudaro Linas Šiukšta (pirmininkas, pranešėjas), Aloyzas Kruopys ir Regina Gaudutienė, trečiadienį baigė nagrinėti nagrinėti nuteistųjų ir našlės skundus rezonansinėje baudžiamojoje byloje, susijusioje su advokato 51 metų Vladimiro Žukovskio žmogžudyste sostinės visuomeninio transporto stotelėje.

Šiandien, į salę susirinkus 36 metų S.Nakučio žmonai, 27 metų M.Kriūno motinai ir būreliui baikerio bičiulių, apeliacinio proceso dalyviai išklausė abiejų nuteistųjų paskutinio žodžio.

13 metų kalėjimo pirmosios instancijos teisme gavęs S.Nakutis prašė perkvalifikuoti kaltinimus ir skirti švelnesnę bausmę.

Žmogžudystės vietoje irgi buvęs M.Kriūnas, kuriam Vilniaus apygardos teismas buvo skyręs tik metų laisvės apribojimo (naktinio namų arešto) bausmę, prašė jį visiškai išteisinti.

Savo ruožtu šią bylą kuruojantis prokuroras Vladimiras Sergejevas apygardos teisme abu draugus buvo prašęs bausti vienodai, kaip žiauraus nusikaltimo beveik lygiaverčius bendrininkus.

Pastabų dėl pirminio nuosprendžio apeliacinės instancijos teisme pateikė ir nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta nužudyto teisininko našlė.

Trečiadieninis posėdis neužtruko nė penkių minučių. Apeliacinio teismo teisėjų kolegija žada įsigilinti į visą bylos medžiagą ir verdiktą, kuris jau leis nuosprendžiui įsiteisėti, skelbs tik kovo pabaigoje.

Apie rezonansinę viešoje vietoje įvykdytą žmogžudystę ir po jos vykstantį teismo procesą naujienų portalas 15min.lt išsamiai pasakojo ankstesnėse publikacijose (žr. susijusius straipsnius).

VIDEO: 15min.lt - Vladimiro Žukovskio nužudymo byloje išnagrinėtos apeliacijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius