-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar seimūnas J.Veselka antrą kartą bus nubaustas dėl KET pažeidimo, priklausys nuo televizijos

Vilniaus kelių policijos atstovai teigia, kad prašys šalies televizijų vaizdo įrašų, kuriuose matosi, kaip Seimo narys Julius Veselka policijos kieme pažeidžia Kelių eismo taisykles. Tik gavus vaizdo įrašus bus sprendžiama, ar skirti ir kokią nuobaudą skirti seimūnui.
Julius Veselka mitine prie Seimo
Julius Veselka / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį į Vilniaus kelių policiją dėl savaitgalį sukelto eismo įvykio atvykęs pasiaiškinti Seimo narys Julius Veselka savo automobilį pastatė neįgaliesiems skirtoje vietoje.

„Žinoma, tai atrodė labai keistai. Ties kelių policijos pastatu yra trys automobilių aikštelės, o Seimo narys sugebėjo rasti penkių metrų juostą, kuri skirta neįgaliesiems. Aš pats pamačiau per televiziją. Todėl dabar reikės prašyti televizijos vaizdo įrašo, kuriame užfiksuotas pažeidimas“, – 15min.lt žurnalistui penktadienio rytą sakė Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas.

Pasak pareigūno, vaizdo įrašo pirmiausia bus prašoma iš TV3 žinių tarnybos, nes jos kameros gerai užfiksavo pažeidimą.

„Jei mes iškviesime taisykles pažeidusį asmenį, o jis šiuo atveju viską paneigs, negalėsime jo bausti. Vaizdo įrašas būtų neginčijamas įrodymas“, – sakė M.Putrimas.

Pats J.Veselka, kalbinamas žurnalistų, dar ketvirtadienį tvirtino nepastebėjęs, kad automobilį stato neįgaliųjų vietoje.

„Aš nepastebėjau, žinokit. Ir policija nepastebėjo. O ten viena vieta tik buvo, kai aš važiavau“, – LNK žinioms ketvirtadienį sakė J.Veselka.

15min.lt jau skelbė, kad ketvirtadienį J.Veselka policijai aiškinosi dėl smulkios avarijos savaitgalį. Seimūnas kliudė kieme stovintį kitą automobilį. Kai jo vairuotojas išėjo aiškintis su J.Veselka, Seimo narys tiesiog nuėjo namo.

Apgadinto automobilio vairuotojas iškvietė policiją, pareigūnams perdavė vaizdo medžiagą, kurioje nufilmuota avarija. Tą pačią dieną, žiniasklaidai komentuodamas incidentą, kelių policijos atstovas M.Putrimas sakė, kad seimūnui gali grėsti net kelis tūkstančius litų siekianti bauda už pasišalinimą iš įvykio vietos.

Ketvirtadienį dėl smulkios avarijos J.Veselkai buvo skirta 100 litų bauda.

„Turi būti protingumo kriterijus. Formaliai J.Veselkos veiksmuose gal ir galima  įžvelgti pasišalinimo iš eismo įvykio vietos požymių. Tačiau reikia įvertinti tai, kad pasišalinimu siekiama nuslėpti avarijos aplinkybes: žmogus gali būti girtas, be dokumentų, siekia paslėpti automobilį. J.Veselka, kai tik žiniasklaidoje pasklido informacija apie avariją, kurią jis sukėlė, pats paskambino mums. Vėliau pas jį nuvažiavo pareigūnai, pabendravo. Seimo narys pasitikrino girtumą. Jis buvo blaivus, dokumentai tvarkingi. Kad jis norėjo nuslėpti įvykio aplinkybes, duomenų neturime, su mūsų pareigūnais bendravo, davė savo paaiškinimus“, – apie įvykio aplinkybes pasakojo M.Putrimas.

Pasak pareigūno, tokioje avarijoje vairuotojai galėtų patys užpildyti eismo įvykio deklaracijas. Jei vairuotojai nesutaria dėl avarijos aplinkybių, jie privalo kviesti policiją ir pasilikti įvykio vietoje, kol atvažiuos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius