Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Atsikratyk stereotipų“: moterys į policiją priiminėjamos ne tik dėl grožio?

Pareigūnai pridarė žaismingų nuotraukų ir toliau smaginasi socialiniame tinkle, skelbdami vis naujus akcijos „Atsikratyk stereotipų“ epizodus. Šįkart pareigūnai įrodinėja, kad moterys į policija priiminėjamos ne dėl grožio, o prieš savaitę jie ėmėsi dar sunkesnio iššūkio – įtikinti gyventojus, kad patruliai neima kyšių.
Akcijos „Atsikratyk stereotipų“ fotosesijos kadras: kol kolega keičia tarnybinio automobilio ratą, jo porininkė lakuojasi nagus
Akcijos „Atsikratyk stereotipų“ fotosesijos kadras: kol kolega keičia tarnybinio automobilio ratą, jo porininkė lakuojasi nagus / Šiaulių apskrities policijos nuotr.

„Girdėjome kalbant, kad policija moteris į savo gretas priima tik dėl grožio. Čia joms daryti nieko nereikia, tik rūpintis grožio procedūromis, o visa kita atlaikys tvirti vyriški pečiai.

Mūsų moterys ir antrankius tvirtai užveržia, ir į taikinio dešimtuką pataiko, ir konfliktines situacijas puikiai suvaldo. Policija be moteriško grožio – nė iš vietos, be moteriškos stiprybės – juo labiau!“, – juokais skelbia policija socialiniuose tinkluose, šį penktadienį tęsdama akciją „Atsikratyk stereotipų“.

Prieš savaitę pareigūnai paviešino kitą šios rubrikos pranešimą, susijusį su kyšiais.

Šiaulių apskrities policijos nuotr./Akcijos „Atsikratyk stereotipų“ fotosesijos kadras
Šiaulių apskrities policijos nuotr./Akcijos „Atsikratyk stereotipų“ fotosesijos kadras

„Kai vairuotojų paklausiame, ar esate davęs kyšį, šie įprastai atsako neigiamai arba teigia, kad tai buvę labai seniai. Tačiau istorijų „Aš nedaviau ir niekada nemačiau, bet mano draugo draugas tai kasdien duoda...“ liaudyje galima prisiklausyti į valias.

Schema neva paprasta – policininkas sustabdo, sugalvoja kokį nors pažeidimą, ilgai derasi, pasiima visus pinigus ir paleidžia,“ – taip šį stereotipą, o galbūt ir realia patirtimi pagrįstą nuomonę, mėgino paneigti Šiaulių apskrities policininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius