Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

„Audi“ vairuotojas nuteistas, bet nuosprendį skundžia net išteisinta žuvusios 10-metės mama

Nebuvo sunku prognozuoti, kad rezonansinėje avarijos byloje kaltu pripažintas „Audi“ vairuotojas liks nepatenkintas pirminiu nuosprendžiu ir nepraleis šanso aukštesnės instancijos teisme apsiginti nuo kaltinimo dėl 10-metės žūties. Tačiau garsioji avarijos byla, pasirodo, turėtų tęsinį, nepriklausomai nuo nuteistojo veiksmų – apkaltinamąjį verdiktą Justinui Valašinui apskundė dukros netekusi motina, anksčiau pati teista, bet išteisinta dėl šios tragedijos 2014-ųjų rudenį Varėnos rajone.
Aukštesnės instancijos teismas išklausys ir nuteistąjį J.Valašiną, ir nukentėjusiąją, anksčiau kitoje byloje išteisintą J.Jankauskienę.
Aukštesnės instancijos teismas išklausys ir nuteistąjį J.Valašiną, ir nukentėjusiąją, anksčiau kitoje byloje išteisintą J.Jankauskienę. / 15min nuotraukų koliažas

Daug metų dėl savo mažametės žūties avarijoje kaltinta „Toyota“ vairuotoja buvo galutinai išteisinta, o kitas vairuotojas, praėjus beveik 8 metams nuo įvykio – pagaliau nuteistas. Pastarasis nuosprendis Prienų teismo rūmuose 2022 m. liepą nuskambėjo kaip teisingumo triumfas permainingoje, didelį visuomenės atgarsį sukėlusioje baudžiamojoje byloje.

Paaiškėjo, kad iki šiol neįsiteisėjęs verdiktas „Audi“ vairuotojui Justinui Valašinui tenkino tik vieną proceso šalį, tad byla neišvengiamai turės tęsinį – Kauno apygardos teismas rengiasi svarstyti mažiausiai tris atskiras apeliacijas.

15min anonsuoja būsimą teisinę dvikovą aukštesniu lygmeniu: kokiais argumentais išteisinimo sieks nuteistasis? Ir kokius 3 esminius priekaištus dėl J.Valašinui paskelbto apkaltinamojo nuosprendžio turi nukentėjusioji motina J.Jankauskienė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius