Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausiasis Teismas atmetė Roko Žilinsko skundą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė už policininkų įžeidimą nuteisto Seimo nario Roko Žilinsko skundą ir paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį.
Rokas Žilinskas su bičiuliu Marku Gurskiu
Rokas Žilinskas su bičiuliu Marku Gurskiu / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

LAT teigimu, Vilniaus apygardos teismas, priimdamas apkaltinamąjį nuosprendį ir vertindamas aplinkybes, baudžiamojo įstatymo nepažeidė. Atsižvelgta į veiksmų intensyvumą, žodžių turinį, todėl teismas pagrįstai pripažino, kad R.Žilinsko veiksmai atitinka nusikaltimo sudėties požymius.

Dėl to LAT nusprendė, kad tenkinti R.Žilinsko kasacinį skundą nėra pagrindo.

Pats Seimo narys teismo posėdyje nedalyvavo, išvakarėse žiniasklaidai buvo pranešta, kad jis vyksta į komandiruotę. Į posėdį buvo atvykę tik du jo advokatai.

Generalinis prokuratūros prokuroras Darius Stankevičius žurnalistams sakė, kad LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama, byloje padėtas taškas.

Anot jo, dėl apkaltos parlamentarui turi spręsti Seimas, nes tai politinis sprendimas. Apie nuosprendį, kurį priėmė Vilniaus apygardos teismas, Seimas buvo informuotas netrukus po jo paskelbimo.

Pagal Seimo statutą, teismo priimtas apkaltinamasis nuosprendis yra pagrindas pradėti parlamentaro apkaltos procedūrą, tačiau kitame statuto straipsnyje teigiama, kad apkaltos procesas rengiamas dėl veiksmų, padarytų einant pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius