Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukų dėžutę iš veterinarijos klinikos Kaune pavogęs aštuntokas privalės dirbti visuomenės labui

Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad aukų dėžutę su 137 eurais iš veterinarijos klinikos pavogęs paauglys ne tik turės grąžinti pavogtus pinigus, bet ir neatlygintinai išdirbti 30 valandų visuomenei naudingų darbų, – pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas.
Aukų dėžutė
Aukų dėžutė/ Asociatyvi nuotr. / LGGD nuotr.

Vienoje iš Kauno mokyklų besimokantis jaunuolis teismo nurodytą valandų skaičių globos ir rūpybos įstaigose turės atidirbti per tris mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Teismas įpareigojo jį toliau mokytis arba dirbti bei dalyvauti įstaigų ar organizacijų rengiamose socialinio ugdymo ar reabilitacijos programose.

„Skiriant nepilnamečiui bausmę, atsižvelgta į tai, kad jis prisipažino padaręs baudžiamąjį nusižengimą, dėl to labai gailėjosi. Nepilnametis vaikinas pirmą kartą patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, anksčiau jis neteistas ir nebaustas administracine tvarka, todėl teismas mano, kad paskirtos auklėjamojo poveikio priemonės atgrasys jį nuo kitų nusikaltimų ir pakoreguos elgesį“, – kalbėjo bylą išnagrinėjusi teisėja Aušra Vinginė, ketverius metus nagrinėjanti nepilnamečių bylas.

Nepilnametis vaikinas aukų dėžutę iš Kaune veikiančios veterinarijos klinikos pavogė su už jį vyresniu vyriškiu. Teisme jis pasakojo, kad jiedu susipažino turguje, o pavogtus pinigus pasidalijo. Paauglys teigė, jog už šiuos pinigus norėjo nusipirkti treningus, o už jį gerokai vyresnis bičiulis paprasčiausiai vogė dėl to, kad yra bedarbis ir neturi pinigų.

Su nepilnamečiu aukų dėžutę pavogusio vyriškio byla išskirta į atskirą bylą, nes jis pažeidė kardomosios priemonės sąlygas ir pasislėpė nuo teismo. Tačiau vakar jis buvo sulaikytas, ir artimiausiu metu byla bus išnagrinėta teisme.

Bylą nagrinėjant neviešuose teismo posėdžiuose nepilnamečio vaikino motina pasakojo, kad sūnaus elgesys pablogėjo pakeitus mokyklą. Moteris pripažino, kad ir dabar visko būna, tačiau ji stengiasi daugiau jį kontroliuoti, rūpinasi, kad sūnui nieko netrūktų.

Teismas nuosprendyje pažymėjo, kad jei nepilnametis neturi turto ar uždarbio, kurio pakaktų padarytai žalai atlyginti, ją turės atlyginti įstatymine atstove paskirta nepilnamečio jaunuolio motina, o jei žala nebus atlyginta iki kaltinamojo pilnametystės, asmeniui tapus pilnamečiu, žala bus atlyginta iš prieš pilnametystę įgyto turto ar uždarbio.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius