-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 01 /16:25

Aurimo Rapalio nužudymu įtariamas nepilnametis susijęs su dar dviem nusikaltimais

Verslininko Aurimo Rapalio nužudymu įtariamas nepilnametis buvo pažįstamas ne tik su savo auka, bet ir policija. Jaunuolio atžvilgiu buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vagystės ir plėšimo. Žiauraus nusikaltimo aplinkybes tiriantys prokurorai sako, kad 17-metis prisipažino subadęs A.Rapalį ir tai padaręs iš savanaudiškų paskatų.
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas / Policijos departamento nuotr.

Sėkmingai verslą IT srityje vysčiusio 31 metų kauniečio A.Rapalio gyvybei pavojus iškilo penktadienį paryčiais, kai jis buvo subadytas prabangiame savo bute I.Kanto gatvėje. Praėjus daugiau nei parai Kauno klinikose gydytas vyras mirė.

Tyrimo duomenys rodo, kad „Bokštu“ vadinamame pastate gyvenęs A.Rapalis nužudymu įtariamą jaunuolį į namus įsileido pats. Pareigūnų teigimu, jiedu buvo pažįstami ir anksčiau – bendravo apie 4 metus.

Kas siejo verslininką ir moksleivį, neaišku. Pareigų duomenimis, darbo ryšiais jie nebuvo susiję.

Nusikaltimo motyvai neaiškūs

Įtariamasis turėjo reikalų su policija: šiuo metu atliekami du tyrimai dėl vagystės ir apiplėšimo, kuriuose, kaip įtariama, jaunuolis dalyvavo.

Pasak įvykį tiriančių pareigūnų, žmogžudyste įtariamas jaunuolis prisipažįsta tai padaręs, tačiau motyvai, dėl ko įvykdytas nusikaltimas, lieka neaiškūs. 

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius ir Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius teigė, jog tiriamos kelios versijos. Tačiau pagrindinė – nužudymas iš savanaudiškų paskatų. 

„Pirmiausia buvo byla tiriama dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Vėliau nukentėjusiajam mirus, byla perkvalifikuota į nužudymą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo prokuroras D.Valkavičius.

Prokurorų teigimu, peiliu į nugarą ir kaklą sunkiai sužeistas verslininkas pats nusileido į prabangaus namo pirmąjį aukštą. Ten budintis apsaugininkas iškvietė medikus.

Prokurorų teigimu, peiliu į krūtinę, nugarą ir kaklą sunkiai sužeistas verslininkas dar įstengė nusileisti į prabangaus namo pirmąjį aukštą ir paprašyti pagalbos. Ten budintis apsaugos darbuotojas iškvietė greitosios medicinos pagalbos ekipažą.

Atvykę medikai nukentėjusįjį skubiai išgabeno į Kauno klinikas. Antruoju ekipažu į tą pačią gydymo įstaigą išvežtas ir nusikaltimu įtariamas nepilnametis. Jo sužalojimai buvo kur kas mažesni – pavojaus gyvybei jie nekėlė. 

„Šiuo metu įtariamasis paleistas iš gydymo įstaigos ir perkeltas į tardymo izoliatorių“, – sakė prokuroras D.Valkavičius. 

Pareigūnas pažymėjo, kad skirtingai nei nužudytasis, vienoje Kauno mokykloje mokęsis 17-metis jau anksčiau buvo pažįstamas policijai. Jo atžvilgiu pareigūnai buvo pradėję du ikiteisminius tyrimus – dėl vagystės ir plėšimo.

Prokurorai teigė, jog dar ligoninėje apklaustas įtariamasis prisipažino, kad kilus konfliktui subadė verslininką.

„Pats įtariamasis paaiškino, kad nusikaltimą įvykdė dėl savanaudiškų paskatų“, – teigė prokuroras V.Guliavičius. Jis negalėjo pasakyti, ar iš A.Rapalio namų dingo pinigų ar kitų daiktų: „Tai tyrimo medžiaga, kurios neviešinsime“, – į detales nesileido pareigūnas.

VIDEO: Tiesioginė spaudos konferencijos transliacija

Delsė pranešti artimiesiems

Iš bylos medžiagos matyti, kad abu jie buvo pažįstami iki lemtingo vakaro. Įtariamasis prisipažįsta padaręs šį nusikaltimą.

15min.lt primena, kad tragedija pasibaigęs nusikaltimas įvykdytas penktadienį paryčiais. Apie 4 val. policija gavo pranešimą, kad I.Kanto gatvėje sužalotas asmuo ir jis pristatytas į Kauno klinikas.

Netrukus į tą pačią gydymo įstaigą pristatytas ir kartu su A.Rapaliu buvęs 17-metis. 

Apie tai, kad sunkiai sužeistas A.Rapalis reanimacijoje, jo artimieji sužinojo tik šeštadienį. Nepraėjus nė parai jiems teko priimti sunkų sprendimą – medikams konstatavus, kad jauno vyro smegenys mirė, A.Rapalio tėvai sutiko paaukoti jo organus donorystei. 

Atsižvelgę į pasikeitusias aplinkybes, pareigūnai perkvalifikavo tyrimą į nužudymą iš savanaudiškų paskatų. Sekmadienį dar ligoninėje buvusiam nužudymu įtariamam nepilnamečiui paskirtas suėmimas. Šiuo metu jis perkeltas į tardymo izoliatorių.

Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos. Tačiau atsižvelgus į tai, jog įtariamasis – nepilnametis, ši bausmė bus švelnesnė. Įstatymas numato, kad ji negali viršyti 10 metų.

Nemėgo viešumos

A.Rapalis buvo įmonės „Hostinger“ savininkas. Bendrovė užsienio rinkose teikia svetainių prieglobos paslaugas. A.Rapalis pasižymėjo ir tuo, kad uoliai saugojo savo privatų ir profesinį gyvenimą. Jis iš esmės niekada nebendravo su Lietuvos žiniasklaida.

Kaunietis savo verslo viešai nereklamavo, nevaikščiojo į TV laidas, o oficialiuose renginiuose prašydavo jo nefotografuoti. Privatų gyvenimą uoliai saugojęs Aurimas jo skraistę šiek tiek pakeldavo socialiniame tinkle „Facebook“, kur paviešintose nuotraukose atsispindėjo jauno Kauno verslininko aistra turiningoms kelionėms ir greitiems automobiliams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius