-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurimo Rapalio žmogžudystė: gyvybės aparatai atjungti, nepilnametis suimtas, teisėsauga dirba tyliai

Savaitgalį Kauną ir visą Lietuvą sukrėtė sėkmės lydimo jauno Kauno verslininko nužudymas. Kol kas šioje istorijoje klausimų daugiau negu atsakymų. Aišku tik tiek, kad 17-metį įtariamąjį teismas leido suimti, o medikams paskelbus negailestingą diagnozę, Aurimo Rapalio artimieji leido atjungti jo gyvybę palaikiusią aparatūrą.
Reanimacija
Reanimacija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mano didžiausias gyvenimo stebuklas, mano šypsena, mano siela, mano angelas. Už tai, kad mylim vienas kitą ir esam nenugalima jėga. Pildysiu TAVO svajones. Visas. Iki vienos...“ – tokį įrašą „Facebook“ paskyroje yra palikusi A.Rapalio artima draugė Gabrielė, apsisprendusi nebendrauti su žiniasklaida.

Pirmadienį šią rezonansinę žmogžudystę tirianti Kauno apskrities policija jokios papildomos informacijos bent kol kas neteikia. Darbo savaitės pradžioje pasikeitė ir baudžiamąją bylą kuruojanti prokurorė, tačiau ir ji kol kas nieko nekomentuoja, jos mobilusis, kol atliekami neatidėliotini ikiteisminio tyrimo procesiniai veiksmai, išjungtas.

Savaitgalį Policijos departamento viešintoje suvestinėje lakoniškai užfiksuota, kad gegužės 29 d. apie 4 val. į Kauno ligoninę iš Kauno, I.Kanto g., buto, pristatyti ir dėl sužalojimų paguldyti 31-erių metų vyras (durtinės žaizdos krūtinėje, nugaroje ir kakle) ir 17-metis jaunuolis (pjautinės žaizdos rankoje ir kojoje). Buvo įtariama, kad vyrai susižalojo tarpusavyje konflikto metu.

Nusikaltimas įvykdytas „Bokštu“ vadinamame pastate Kauno centre. Prabangūs butai, kuriuos visą parą saugo budintis saugos tarnybos darbuotojas, prašaliečiams yra nepasiekiami. Teigiama, kad A.Rapalis pats įsileido kažkokį septyniolikmetį asmenį. Kas su nepilnamečiu ji siejo, belieka tik spėlioti.

Šeštadienį, gavę artimųjų sutikimą, medikai atjungė A.Rapalio gyvybę palaikančius aparatus. 

Tą pačią dieną Kauno klinikų personalas informavo Kauno apskrities policiją apie užgesusią A.Rapalio gyvybę.

Teisėsaugininkai iškart perkvalifikavo bylą, kuri buvo iškelta dėl jo sužalojimo – dabar tiriama žmogžudystė.

Nors maksimalus suėmimo terminas yra 3 mėnesiai, šiuo atveju teisėjas leido suimti 17-metį tik vienam mėnesiui. Suėmimas motyvuojamas tuo, kad būdamas laisvėje nepilnametis gali bėgti, slėpti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, trukdyti tirti bylą. Vėliau prokuratūra, reikalui esant, galės iš naujo kreiptis į teismą su prašymu terminą dar pratęsti.Artėjant 48 valandų sulaikymo termino pabaigai, tyrėjai dar sekmadienį kreipėsi į Kauno apylinkės teismą, kad budintis ikiteisminio tyrimo teisėjas leistų taikyti nepilnamečiui įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę.

Verslininko sužalojimai rodo, kad A.Rapalis užpultas iš nugaros, sužalotas jo kaklas. Ligoninėje atsidūręs ir ten policijos saugotas septyniolikmetis taip pat sužalotas peiliu. Supjaustyta jo ranka ir koja, bet jo gyvybei pavojus negresia.

A.Rapalis buvo įmonės „Hostinger“ savininkas. Bendrovė užsienio rinkose teikia svetainių prieglobos paslaugas. A.Rapalis pasižymėjo ir tuo, kad uoliai saugojo savo privatų bei netgi profesinį gyvenimą. Jis iš esmės niekada nebendravo su Lietuvos žiniasklaida. Kaunietis savo verslo viešai nereklamavo, nevaikščiojo į TV laidas, o oficialiuose renginiuose prašydavo jo nefotografuoti. Privatų gyvenimą uoliai saugojęs Aurimas jo skraistę šiek tiek pakeldavo socialiniame tinkle „Facebook“, kur paviešintose nuotraukose atsispindėjo jauno Kauno verslininko aistra turiningoms kelionėms ir greitiems automobiliams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius