-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Avižieniuose mamą nužudęs ir į jos sugyventinį pasikėsinęs vyras nebus teisiamas

Vilniaus apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl Vilniaus rajone, Avižieniuose, gyvenusios moters nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti jos sugyventinį. Sunkų nusikaltimą įvykdęs nužudytosios sūnus nebus teisiamas, nes jam nustatytas lėtinis psichikos sutrikimas.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Prokuratūros nuotr.

Įvertinusi ikiteisminio tyrimo metu surinktus faktinius duomenis bei ekspertų išvadas, prokurorė Jurgita Jasiūnienė Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje prašo jaunam vyrui taikyti priverčiamąsias medicinos priemones.

Iškvietimo į netoli sostinės esantį Avižienių kaimą policijos pareigūnai ir greitosios medicinos pagalbos medikai sulaukė šių metų vasario 20-osios paryčiais. Daugiabučio namo bute pareigūnai ir medikai rado mirtinai peiliu subadytą moterį bei sunkiai sužalotą jos sugyventinį.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, duomenimis, miegančią bejėgiškos būklės moterį tyčia nužudė jos sūnus, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Jis taip pat kėsinosi nužudyti ir miegantį motinos sugyventinį, tačiau vyras nuo smūgių atsibudo, išbėgo į laiptinę ir paprašė kaimyno iškviesti pagalbą.

Tyrimo metu įtariamajam buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl lėtinio psichikos sutrikimo jaunas vyras ir nusikaltimo įvykdymo metu, ir vėliau negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų. Jam taip pat nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai vartojant narkotikus bei kitas psichoaktyviąsias medžiagas. Specialistai konstatavo, kad įtariamajam rekomenduojamas priverstinis gydymas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius