-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas tyrimas dėl teisiamųjų, kurie tikėjosi būti išgelbėti advokato D.Zagrecko kyšiais

Teisėjų korupcijos skandalo dalis: iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo atskirta byla dėl galimos prekybos poveikiu perduota teismui, praneša Generalinė prokuratūra.
Drąsutis Zagreckas
Vyrai kaltinami 2018 metų rudenį perdavę advokatui Drąsučiui Zagreckui 5 tūkst. eurų, tikėdamiesi, kad pastarasis (nuotr.), pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ir kita tikėtina įtaka, šiais pinigais paveiks teisėją. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje E. G. ir J. L. kaltinami dėl galimos prekybos poveikiu siekiant paveikti teisėjų sprendimą (pagal Baudžiamojo kodekso 226 str. 1 d.). Ši baudžiamoji byla yra atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Ikiteisminio tyrimo dėl galimos prekybos poveikiu duomenimis, E. G. ir J. L. kaltinami 2018 metų rudenį perdavę vienos Vilniaus advokatų kontoros advokatui Drąsučiui Zagreckui 5 tūkst. eurų, tikėdamiesi, kad pastarasis, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ir kita tikėtina įtaka, šiais pinigais paveiks valstybės tarnautoją – Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją.

Įtariama, kad kaltinamasis E. G. tokiu būdu tikėjosi, kad nagrinėjant apeliacinį skundą, jo atžvilgiu bus panaikintas Vilnius apylinkės teismo apkaltinamasis nuosprendis ir priimtas išteisinamasis nuosprendis.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, o tyrimą organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Baudžiamoji byla dėl galimos E. G. ir J. L. prekybos poveikiu perduota Lietuvos apeliaciniam teismui. Šis teismas turėtų priimti sprendimą, kurios apygardos teismas nagrinės baudžiamąją bylą, siekiant užtikrinti svarbius teisingumo interesus, objektyviai ir visapusiškai išnagrinėti bylą bei išvengti interpretacijų dėl to, kad sprendimą byloje priėmė Vilniaus apygardos teismo, kurio nuosprendį buvo siekiama pakeisti neteisėtais būdais, teisėjai.

Baudžiamasis kodeksas už prekybą poveikiu numato baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius