Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusiškos kontrabandos nešikai bent sykį nekalti: gaisrą Čepkeliuose sukėlė gamtos išdaiga

VSAT pareigūnai ne tik valstybės sieną saugo, bet ir aplinkinius miškus, pažymima Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos antradienį paviešintame pranešime.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Kadras iš VSAT filmuotos medžiagos

Kabelių pasieniečių sąmoningumo ir operatyvių veiksmų dėka Čepkelių valstybiniame gamtiniame rezervate kilęs gaisras buvo numalšintas pačioje užuomazgoje.

Varėnos rajone šiuo metu vyrauja antros klasės miškų gaisringumas, tačiau tai nereiškia, kad neturime būti atsargūs ir rūpestingi. Vasara – karšta ir sausa. Atsainiai numesta nuorūka, be priežiūros paliktas ar neužgesintas laužas, vėjo nešamos kibirkštys – ir miško paklote, o paskui jau medžių kamienais ima sliuogti liepsnos.

Kadras iš VSAT filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje
Kadras iš VSAT filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje

Pirmadienio rytą Kabelių pasienio užkardos pasieniečiai per vaizdo stebėjimo sistemą miško masyve užfiksavo dūmus. Patikrinti jų priežastį į pastebėtą vietą skubiai išvyko du pasieniečiai. Ties Musteikos kaimu (Varėnos r.), apie 500 metrų nuo valstybės sienos, jie pastebėjo degančią miško paklotę. VSAT pareigūnai nedelsdami pradėjo lokalizuoti gaisro židinį, tam panaudoję įprastą buitinį gesintuvą.

Suprasdami, jog to tikrai nepakaks, apie įvykį pranešė Bendrajam pagalbos centrui, o patys pasiliko saugoti. Pasieniečių pradėtą darbą sėkmingai užbaigė Varėnos rajono priešgaisrinės apsaugos tarnyba ir Marcinkonių ugniagesių komandos vyrai.

Kaip pasakojo VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos vadas Donatas Urbelionis, nustatyta, kad gaisrą sukėlė ne rūkantys baltarusiškų cigarečių nešikai ar turizmo entuziastai, bet žaibo išlydis.

VSAT archyvo nuotr./Įvykio vietoje
VSAT archyvo nuotr./Įvykio vietoje

Toje vietoje miškas durpingas, tad ugnis galėjo „gyventi“ dar ilgai, išdeginti ne tik durpių sluoksnį, bet ir virš jo augantį mišką.

Pasieniečių sąmoningumo ir operatyvių veiksmų dėka didesnio gaisro pavyko išvengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius