-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Be įjungtų šviesų, teisių ir prieš eismą – pažiūrėkite, kaip vyko girto vairuotojo „Audi“ gaudynės Kaune

Šeštadienio rytą Kauno gatvėmis vyko policijai nestojusios „Audi A3“ gaudynės. Automobilis nuo pareigūnų spruko be įjungtų šviesų, važiavo net prieš eismą. Veiksmas tęsėsi beveik 10 kilometrų. Paaiškėjo, kad prie „Audi“ vairo sėdėjo teisių neturintis girtas jaunas vaikinas. Kartu su juo viduje sėdėjo dar trys neblaivūs jaunuoliai. 15min užfiksavo šį pavojingą vaikinų poelgį.

Gaudynių bei girto vairuotojo ir jo pažįstamų sulaikymo vaizdo įrašą galite pažiūrėti čia:

VIDEO: „Audi“ gaudynių Kaune vaizdo įrašas: vairuotojas – girtas ir beteisis

Laimei, toks pavojingas vairavimas šįkart baigėsi laimingai – niekas nenukentėjo. Kiek aplamdyta buvo tik vairuotojo draugei priklausanti „Audi A3“. Pažeidėjas prasitarė, kad mergina nežinojo, jog šis automobilį iš jos pasiskolino.

Negana to, prieš prasidedant gaudynėms, V.Krėvės prospekte buvo sukeltas ir eismo įvykis – prieš išvažiuodama į Kauno gatves, dar kieme, to paties girto ir beteisio vaikino vairuojama „Audi“ dar atsitrenkė ir apgadino kitą mašiną.

15min primena, kad apie galimai girtą vairuotoją kelyje apie 6 valandą ryto policijai pranešė ją pastebėjęs pilietiškas asmuo.

Pirmasis policijos pareigūnų ekipažas prie įtartino automobilio priartėjo Draugystės gatvėje. Vairuotojas nereagavo į jokius reikalavimus sustoti. Iš pradžių jis padidino greitį iki 100 km/val. Vėliau, supratęs, kad „atsiplėšti“ nepavyks, ėmė staigiai stabdyti. Šalia prekybos centro „Molas“ pareigūnams vos pavyko išvengti smūgio.

Miesto gatvėmis, netgi žiedinėse sankryžose, „Audi“ skriejo prieš eismą. Iki tragiškos baigties ir nelaimės buvo vos vienas žingsnis. Laimei, tuo metu nepasitaikė priešprieša važiuojančių mašinų, nepasimaišė pėsčiasis.

Ties geležinkelio stotimi – Tunelio gatvėje, kelią „Audi“ bandė pastoti kiti policijos ekipažai. Iš viso gaudynėse jų dalyvavo keturi. Važiuojant šalia „Audi“, matėsi, kad viduje tarp vairuotojo ir keleivių vyksta konfliktas – gale sėdusieji bandė stabdyti vairuotoją, tampydami už drabužių. Vienas keleivis net gi norėjo vienu metu iššokti lauk.

Galiausiai pavyko užkirsti kelią – automobilis sustojo prie M.K.Čiurlionio tilto pradžios. Tačiau pribėgę pareigūnai negalėjo atidaryti durelių – jos buvo užrakintos. Išdaužus „Audi“ automobilio langus, galiausiai iš pavojingo vairuotojo buvo atimti rakteliai.

Beno Dragūno nuotr./„Audi A3“ gaudynės Kaune: nuo policijos sprukęs vairuotojas – girtas ir beteisis
Beno Dragūno nuotr./„Audi A3“ gaudynės Kaune: nuo policijos sprukęs vairuotojas – girtas ir beteisis

Viduje sėdėjo keturi jaunuoliai. Visi jie buvo akivaizdžiai neblaivūs. Salone mėtėsi tuščias stipraus alkoholinio gėrimo butelis. Vienas iš keleivių – nepilnametis, jis buvo perduotas tėvų žinion.

Paaiškėjo, kad vairuotojas neturi įgijęs teisės vairuoti. Pirmuoju bandymu jis įpūtė 2,08 prom. Po 15 minučių alkotesterio rodmenys dar labiau šoktelėjo į viršų – iki 2,20 prom.

„Taip išėjo“, – paklaustas, kodėl sėdo prie vairo, nors net neturi įgijęs teisės vairuoti, ir kodėl tai padarė būdamas visiškai girtas, atsakė jis.

Beno Dragūno nuotr./„Audi A3“ gaudynės Kaune: nuo policijos sprukęs vairuotojas – girtas ir beteisis
Beno Dragūno nuotr./„Audi A3“ gaudynės Kaune: nuo policijos sprukęs vairuotojas – girtas ir beteisis

Kiek kalbesnis buvo vienas iš „Audi“ keleivių. Vaikinas, kuris įpūtė 2,16 prom., papasakojo, kad ketveriukė gėrė brendį V.Krėvės pr., kai staiga vairuotojui, kaip jis teigia, „susišvietė“ važiuoti pas draugę. Automobilis, kaip tikino keleivis, ir priklauso būtent tai draugei.

Daugiau apie šias gaudynes skaitykite čia: Gaudynės Kaune: girtas ir beteisis jaunuolis sukėlė avariją ir spruko nuo policijos – miestu lėkė prieš eismą

VIDEO: „Audi“ gaudynių Kaune vaizdo įrašas: vairuotojas – girtas ir beteisis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius