-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benamį be priežasties mirtinai uždaužę 4 šiauliečiai ilgus metus praleis už grotų

Pirmadienį Šiaulių apygardos teisme dėl benamio nužudymo už grotų pasiųsti 4 šiauliečiai: Mindaugas Dumša, Mindaugas Andrulis, Tomas Romanovas ir Mantas Šertvytis. Kaltinamųjų amžius – nuo 20-ies iki 39-erių metų.
Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų kadenciją baigiantis direktorius Vytautas Lamauskas
Asociatyvi iliustracija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Nustatyta, jog šis nemenką atgarsį visuomenėje sukėlęs nusikaltimas padarytas 2020 metų liepos pabaigoje Šiaulių miesto pietinėje dalyje. Bylos nagrinėjimo metu nustatyta, kad minėti vyrai vasaros vakarus leisdavo minėtame rajone vartodami alkoholį viešoje vietoje arba prie vieno iš barų.

Vieną vakarą 20-metis Mindaugas Dumša ir 39-erių Rolandas Rumbauskas prie butelio sugalvojo surasti pažįstamą benamį, kuris vieną iš jų neva buvo apvogęs.

Tą patį vakarą netoliese pamatę benamį vyrai jį suspardė ir paliko.

Dar kitą vakarą jau didesnė vyrų kompanija vakarą leido bare. Nuo alkoholio apsvaigę sugėrovai sugalvojo susirasti tą patį benamį ir vėl jį pamokyti. Savo auką jie surado netoliese ir vienas po kito benamį ėmė mušti.

Vyras buvo mušamas rankomis į įvairias kūno vietas, spardomas. Sugebėjusį pasišalinti benamį kaltinamieji susekė ir toliau mušė, o po to spruko iš įvykio vietos.

Pro šalį ėję žmonės iškvietė greitąją medicinos pagalbą, tačiau nukentėjusysis nuo patirtų sužalojimų po kelių dienų ligoninėje mirė.

Byloje buvo pateiktas nukentėjusiųjų 6 tūkstančių eurų civilinis ieškinys.

Kaltinamieji M.Dumša, Mindaugas Andrulis, Tomas Romanovas savo kaltės neneigė, jie taip pat tvirtino, kad auką mušė ir kaltinamasis Mantas Šertvytis. Viešosios tvarkos pažeidimu kaltintas R.Rumbauskas teisme taip pat neneigė, jog nukentėjusiajam sudavė kelis kartus.

Šią bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, jog nusikaltimas įrodytas pačių kaltinamųjų, liudytojų parodymais, ekspertų išvadomis, kita byloje esančia medžiaga. Teismas taip pat konstatavo, jog benamis nužudytas M.Dumšos, M.Andrulio, T.Romanovo, ir M.Šertvyčio bendrais veiksmais. Mirtini buvo keturi nukentėjusiajam suduoti smūgiai.

Teismas M.Dumšai už viešosios tvarkos pažeidimą, fizinio skausmo sukėlimą ir nužudymą pripažino kaltu ir skyrė jam 9 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, M.Andruliui už viešosios tvarkos pažeidimą, nužudymą paskirta 9 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir 1700 eurų bauda, T.Romanovui už viešosios tvarkos pažeidimą, nužudymą paskirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė, M.Šertvyčiui už viešosios tvarkos pažeidimą, nužudymą teismas paskyrė 9 metų laisvės atėmimo bausmę.

R.Rumbauską už viešosios tvarkos pažeidimą teismas nubaudė laisvės atėmimu vieneriems metams. R.Rumbauskui anksčiau paskirta kardomoji priemonė – suėmimas panaikinta ir jis paleistas teismo salėje.

Teismo sprendimu nukentėjusiajai priteisti solidariai 805 eurų turtinei ir 3000 eurų neturtinei žalai atlyginti, Šiaulių teritorinei ligonių kasai šie nuteistieji turės atlyginti 1476 eurus už aukos gydymą.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius