Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Blogos žinios H.Daktarui: Aukščiausiasis Teismas vėl atvertė S.Čiapo nužudymo bylą

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) išplėstinė septynių teisėjų kolegija trečiadienį pradėjo nagrinėti Henriko Daktaro ir kitų nuteistųjų bylą. Ji nagrinėjama pagal Generalinės prokuratūros, nuteistųjų ir Ramutės Daktarienės kasacinius skundus.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Septynių teisėjų kolegija tik paskelbė pranešimą apie didelės apimties bylą. Proceso dalyvių kalbų bus klausomasi kituose posėdžiuose, jie vyks balandžio 7 ir 8 dienomis, BNS sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Zdzislavas Tuliševskis.

Posėdžio metu paaiškėjo, kad nuteistųjų H.Daktaro ir Egidijaus Abariaus advokatai prašo kreiptis į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą, esą buvo pažeistos jų teisės. LAT dėl šio prašymo pasisakys vėliau. Prokuratūra mano, kad toks prašymas nepagrįstas.

Generalinė prokuratūra skundu prašo palikti galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį H.Daktarui, bet skundžiama dėl Sigito Čiapo išteisinimo ir dėl bausmių kitiems nuteistiesiems.

Pernai birželio 30 dieną Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad H.Daktarą išteisina dėl dviejų nužudymų, tačiau dėl kitų nusikaltimų palieka galioti Klaipėdos apygardos teismo jam skirtą bausmę – laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Prokurorų duomenimis, 1996 metų balandžio 5-osios rytą Kaune, Sargėnuose, koncerno „Agora“ prezidentas S.Čiapas nužudytas H.Daktaro nurodymu. Kartu buvo sunkiai sužeistas ir ligoninėje mirė vairuotojas Vincas Varnas. Drauge vykusi verslininko žmona buvo sužeista.

1996 metų vasario 3 dieną H.Daktaras buvo sulaikytas prevencine tvarka, o balandžio 1 dieną suimtas. Verslininko nužudymo metu jis buvo laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Apeliacinis teismas paskelbė, kad tuo metu į H.Daktaro kamerą galėjo patekti ir kalėjimo vadovybė, ir kiti svarbūs pareigūnai. Todėl prokurorai neįrodė, kad būdamas suimtas, H.Daktaras davė nurodymą nužudyti verslininką.

Tačiau Generalinė prokuratūra mano, kad, remiantis byloje esančiais liudytojų, kaltinamųjų parodymais, toks nurodymas susidoroti su S.Čiapu buvo.

Suėmimą H.Daktarui teismas skyrė dar 2008 metų gruodžio 24 dieną, tačiau tada „Henytė“ pasislėpė. Jis sulaikytas Bulgarijoje, netoli Varnos miesto, 2009 metų rugsėjo 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius