Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brakonierių Kuršių mariose sugautos žuvys skaičiuojamos šimtais, nuostoliai - tūkstančiais (nuotraukos)

Antradienio naktį Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos Šilutės skyriaus pareigūnai Krokų lankos ežere, kuris yra Nemuno deltos regioniniame parke, sulaikė dvi brakonierių poras.
Brakonierių sugauta žuvis
Brakonierių sugauta žuvis / Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr./Brakonieriai
Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr./Brakonieriai

Pirmieji du pažeidėjai pasirodė esą Šilutės gyventojai. Jie savo grobį (83 karšiai, 18 karosų, lynas ir sezanas) sugavo draudžiamu būdu – statomaisiais tinklais. Pažeidėjai turės ne tik sumokėti administracines baudas, bet ir atlyginti žuvų ištekliams padarytą 1170 Lt, preliminariais skaičiavimais, žalą. Taip pat bus konfiskuota jų guminė valtis, žiūronai.

Kita sulaikytų brakonierių pora – Šilutės rajono Pagrynių kaimo gyventojai. Jie penkiais tinklais sugavo 195 karšius, 34 karosus ir kitų žuvų. Šiems pažeidėjams taip pat bus skirtos administracinės nuobaudos, teks atlyginti 2738 Lt žalą gamtai. Iš jų bus konfiskuota guminė valtis, valties variklis „Yamaha“, žiūronai.

Su valtimi ir varikliu „Suzuki“ teks atsisveikinti ir penkiems Šturmanų bei Stankiškių kaimų gyventojams. Juos aplinkosaugininkai sulaikė gegužės 8-osios naktį Ventėje, Kuršių marių pakrantėje. Šių pažeidėjų valtyje rastos žuvys buvo su ryškiai matomomis tinklų žymėmis. Brakonierių grobį sudarė arti penki šimtų karšių, daugiau kaip du šimtai perpelių, 11 sterkų, trys lydekos. Keturiems pažeidėjams teks sumokėti 700 Lt baudas, penktajam – 500 Lt baudą. Taip pat jie turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą 8879 Lt žalą.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr./Brakonierių sugauta žuvis
Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr./Brakonierių sugauta žuvis

Aplinkosaugininkai sulaikė ir kelias dešimtis pažeidėjų, kurie žuvis gaudė trišakiais kabliais. Antai Minijos ichtiologiniame draustinyje Nemuno deltos regioniniame parke gegužės 11 d. trims tokiu žiauriu būdu žvejojusiems klaipėdiečiams skirtos nuo 300 Lt iki 450 Lt baudos. Jie už 34 neteisėtai sugautus karšius turės atlyginti ir gamtai padarytą 6657 Lt žalą.

Nors pastaruoju metu, kaip sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Andrius Kairys, brakonieriai pamary vis labiau įžūlėja, daugumai nepavyksta pasislėpti nuo aplinkosaugininkų. Departamento pareigūnai vien gegužės mėnesį išaiškino per du šimtus mėgėjiškos žvejybos taisyklių pažeidimų. Apie 80 iš jų – šiurkštūs, kai žvejojama neleistinu būdu, t. y. tinklais, trišakiais kabliais. Šį mėnesį už šiurkščius žvejybos taisyklių pažeidimus Klaipėdos regione skirta daugiau kaip 20 tūkst. Lt administracinių baudų. Pažeidėjai privalės atlyginti beveik 23 tūkst. Lt žuvų ištekliams padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius