Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Briedį prie Ukmergės partrenkę estai kelionę į Gariūnus baigė be priekinio stiklo

Šeštadienį apie 3 val. netoli Ukmergės, pusiaukelėje tarp Panevėžio ir Vilniaus, automobilis partrenkė į kelią išbėgusį briedį. Per avariją žmonės nenukentėjo, gyvūnas krito vietoje.

Į magistralę Panevėžys-Vilnius išbėgusį briedį automobiliu kliudė „Volkswagen Passat“. Automobiliu važiavo trys Estijos piliečiai. Jie keliavo į Gariūnų turgų. Tačiau ekipažo kelionę greta Ukmergės sustabdė briedis.

Vairuotojas teigė, kad prieš avariją važiavo maždaug 120 km/val.greičiu. To pakako, kad estas pavėluotų sureaguoti į kelyje netikėtai pasirodžiusį gyvūną. „Volkswagen“ gyvūną partrenkė. Šis persivertė per automobilio stogą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Į avarijos vietą atskubėję Ukmergės policijos pareigūnai estų ekipažą vadino laimės kūdikiais, mat nei vienas iš trijų važiavusių žmonių nesusižalojo. Briedis gerokai apdaužė automobilį – išdužo lempos, buvo aplankstytas variklio gaubtas, visiškai suniokotas priekinis ir išmuštas šoninis stiklas, sulamdytas stogas.

Į avarijos vietą buvo iškviesti ir medžiotojai. Kol policija laukė jų atvykstant, estai nusprendė tęsti kelionę į Vilnių. Jiems teko visiškai išimti priekinį stiklą ir likusius 68 kilometrus iki Vilniaus tęsti be jo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Ukmergės policijos pareigūnai padėjo vairuotojui nušluoti stiklo duženas nuo priekinės automobilio dalies, kad važiuojant smulkios klijuoto stiklo atplaišos nepatektų žmonėms į akis. Estams buvo pasiūlyta važiuoti ne didesniu nei 50 km/val. greičiu.

Į incidento vietą atvykę medžiotojai išsivežė kritusį briedį. Po „Volkswagen“ ratais puolė maždaug dvejų metų patinas, kuris galėjo sverti daugiau nei 200 kilogramų. Gyvūno nesustabdė net šioje atkarpoje magistralę juosiančios maždaug dviejų metrų aukščio metalinės tvoros.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Policija perspėja, kad pastaruoju metu suintensyvėjo laukinių gyvūnų migracija, tad vairuotojai kelyje turi elgtis dar atsargiau ir pasiruošti akistatai su gyvūnu.

Spalio 26-ą dieną Panevėžio aplinkkelyje su briedžiu taip pat susidūrė „Saab“ vairuotojas.

Tiesa, tąkart avarija taip sėkmingai nesibaigė. Vairuotojas patyrė daugybines traumas ir sunkios būklės buvo išgabentas į ligoninę. Susidūrimas su briedžiu buvo toks stiprus, kad smūgio metu buvo atplėštas automobilio stogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius