-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Petrikausko ir užpuolikų akistata: sulaikytas įtariamasis, aiškėja naujų aplinkybių

Po 15min publikacijos apie kovotojo Dariaus Petrikausko, vokiečių kompozitoriaus Andreaso Kettmanno ir užpuolikų susidūrimą 25 metų vilniečiui pareikšti įtarimai dėl plėšimo, tačiau aiškėja, kad tąnakt patruliai buvo susidūrę su įvairiomis kliūtimis.
Darius Petrikauskas
Darius Petrikauskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip 15min anksčiau sakė D.Petrikauskas, jis pats penktadienio nakties įvykio liudininku tapo visiškai atsitiktinai, tačiau išgirdęs pagalbos šauksmą, puolė į pagalbą kompozitoriui ir sulaikęs keturis jaunuolius iškvietė policijos pareigūnus.

D.Petrikauskas piktinosi, kad visi jaunuoliai po įvykio buvo paleisti, o nuo apiplėšimo išgelbėtas vokietis nesusikalbėjo su pareigūnais, todėl pareiškimą policijai parašė tik penktadienį vakare.

„O tie, kurie nusipelnė prisiimti didžiausią atsakomybę, pastovėjo, kai kurie pasišaipė, laikydami rankas kišenėse, ir buvo paleisti toliau „dirbti“, – 15min anksčiau sakė D.Petrikauskas.

Kovotojas taip pat teigė, kad pareigūnai negalėjo rasti nė vieno iš galimų užpuolikų, nes neturėjo jų duomenų, bet policija praneša sulaikiusi 25 metų įtariamąjį.

Aiškėja, kad sostinės patruliai susidūrė su įvairiomis kliūtimis, norėdami išsiaiškinti, kas tąnakt iš tiesų vyko vidiniame bažnyčios kiemelyje.

Kartu buvo bare

D.Petrikausko pranešimas gautas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 1 val. 28 min.

Teigta, kad buvo užpultas senyvo amžiaus vyras.

Po dešimties minučių įvykio vietoje, šalia Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios, jau buvo patruliai.

Jie rado keturis vaikinus, D.Petrikauską, jo draugę ir akivaizdžiai neblaivų A.Kettmanną.

Kompozitorius angliškai pareigūnui iškart pareiškė, kad jis su sulaikytais jaunuoliais tiesiog kartu leido laiką viename sostinės bare.

Paklaustas apie plėšimą vokietis aiškino, kad niekas iš jo nepavogta, jis nesumuštas, todėl jokių pretenzijų vaikinams jis neturėjo ir pareiškimą rašyti kategoriškai atsisakė.

Kaip pranešė „TV3 Žinios“, A.Kettmannas turi rimtų sveikatos problemų. D.Petriko teigimu, sutrikusi vokiečio kraujo apytaka, todėl jam sunku kalbėti. Tai, kad kompozitorius serga embolija, patvirtina ir Lietuvoje jį priėmę žmonės.

Jaunuolių duomenys – užfiksuoti

Apklausdami liudininkus sostinės patruliai taip pat atsimušė lyg į sieną – nė vienas iš jų negalėjo nurodyti, ką tiksliai matė, tik girdėję „kažkokius garsus“.

Kovotojo draugė prie pareigūnų vokiečio paklausė, ar jo neapvogė, o jis tik parodė pareigūnams piniginę su pinigais.

Policijos pareigūnai ėmėsi nustatinėti visų jaunuolių tapatybes. Galbūt kuris nors – paieškomas?

Trys iš jų iškart pateikė dokumentus, o vienas jokio dokumento neturėjo, todėl sėdėjo automobilyje, kol pareigūnai patvirtino jo tapatybę ir išsiaiškino, kad nei jis, nei jo draugai vis dėlto nėra atsidūrę teisėsaugos akiratyje.

Užfiksavus vaikinų duomenis, patruliams teko juos paleisti, kadangi nepasitvirtino D.Petrikausko pranešimas apie užpuolimą.

Tai numato Baudžiamojo proceso kodekso 140 str. 8 d., o policijai nebuvo pagrindo manyti, kad vaikinai gali nusikalsti ar slapstytis.

Sulaikytas įtariamasis

Penktadienį vakarop į sostinės policiją kreipėsi A.Kettmannas kartu su teisininke. Šįkart kompozitorius pareiškė, jog vis dėlto jį bandyta apiplėšti.

Vilniaus Liuteronų bažnyčios vargonininkė Asta Saldukienė 15min minėjo, kad Vokietijos piliečio apklausa truko apie dvi valandas.

Tyrėjas išsamiai užrašė užsieniečio parodymus.
A.Saldukienės teigimu, apklausos metu A.Kettmannas aiškiai suformulavo savo poziciją: jis vos netapo smurtinio nusikaltimo auka ir jaučiasi nukentėjusiuoju.

„Jį užpuolė ir norėjo apiplėšti“, – vienareikšmiškai vertina A.Saldukienė.

„Jį užpuolė ir norėjo apiplėšti“, – vienareikšmiškai vertina užsieniečio kolegė A.Saldukienė.

Jos žodžiais tariant, iš pradžių menininkas gal ir jautė, kad jį užpuls, tačiau kol tai nebuvo padaryta, jokių veiksmų nesiėmė: „Matyt, kito kelio nebuvo, jis tiesiog ėjo. O kai jau tikrai užpuolė, jis rėkė ir šaukėsi pagalbos.“

Taip buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o turėdami jaunuolių duomenis pareigūnai ilgai netruko sulaikyti pagrindinį įtariamąjį – 25 metų vilnietį.

Kadangi D.Petrikauskas 15min aiškino, jog pareigūnai aplaidžiai žiūrėjo į šį įvykį, Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas Vidaus tyrimų skyriui pavedė nuodugniai išsiaiškinti visas incidento aplinkybes.

Tyrimo metu turėtų paaiškėti, ar pareigūnai galėjo padaryti klaidų, ar susidūrė su objektyviomis kliūtimis – neblaiviu nukentėjusiuoju ir skurdžiais liudininkų parodymais.

Savo ruožtu Vokietijos pilietis viešnagę mūsų šalyje jau baigė – sekmadienį jis išskrido į gimtinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius