-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Degradavusiam Elektrėnų vairuotojui – teismo smūgis: atėmė „Opel Vectra“ ir siunčia už grotų

Beprotiškos „Opel Vectra“ gaudynės Elektrėnuose, gegužės mėnesį tik laimingo atsitiktinumo dėka nepasibaigusios tragedija, tapo brangia pamoka jų „herojui“. Užkietėjusiam 29 metų kelių ereliui Andriui Samsonovui teismas net nebeskyrė piniginės baudos – iškart pasiuntė jį patupėti už grotų. Be to, grįžusiam į laisvę jam teks pasivaikščioti pėsčiomis, nes jo opelis konfiskuojamas.
Gaudynių įkarštyje A.Samsonovas šoko iš transporto priemonės ir leidosi sprukti pėsčiomis.
Gaudynių įkarštyje A.Samsonovas šoko iš transporto priemonės ir bandė sprukti pėsčiomis. / Kadrai iš filmuotos medžiagos

Trakų rajono apylinkės teismas paskelbė, kad už šiurkščius KET pažeidimus vairuotojas Andrius Samsonovas baudžiamas 20 parų administraciniu areštu, be to, iš jo konfiskuojama transporto priemonė.

Tokių griežtų sankcijų vaikinas susilaukė už savo išpuolį Elektrėnų gatvėse ir kiemuose – filmuotą medžiagą apie beprotiškas „Opel Vectra“ gaudynes viešino ir 15min.

VIDEO: Nufilmuota, kaip policija Elektrėnuose vaikėsi bėglį

Gegužės 22 d. apie 9 val. 35 min. Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai, patruliuodami Elektrinės g., ir prasilenkdami su priešais atvažiuojančiu automobiliu „Opel Vectra“, atpažino gerai jiems žinomą vairuotoją (gimusį 1987 m.). Įjungę šviesos ir garso signalus, pareigūnai nutarė sustabdyti automobilį, tačiau jo vairuotojas A.Samsonovas į teisėtus pareigūnų reikalavimus sustoti nereagavo ir padidino greitį.

„Opel“ vairuotojas dideliu greičiu bandė sprukti namų kiemais, kuriuose įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, prekybos centro kiemu ir pėsčiųjų takais.

Dideliu greičiu, pavojingai manevruodamas ir keldamas pavojų eismo dalyviams, „Opel“ vairuotojas bandė sprukti namų kiemais, kuriuose įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, prekybos centro pastato kiemu ir pėsčiųjų takais.

Ties Sodų g. 9 numeriu pažymėtu pastatu A.Samsonovas staigiai sustabdė automobilį ir, išlipęs iš jo, pasileido bėgti, tačiau netoli. Pareigūnai pasivijo bėglį, uždėjo antrankius ir pristatė į policijos komisariatą. Bėglio „Opel Vectra“ išgabentas į automobilių saugojimo aikštelę.

Tuomet sulaikytas vyras ‒ gerai žinomas policijos pareigūnams.

Šis Elektrėnų gyventojas yra 5 kartus teistas, neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos, 17 kartų baustas administracinėmis nuobaudomis, 7 jų už transporto priemonės vairavimą neturint teisės vairuoti, kartą už vairavimą galbūt apsvaigus nuo narkotinių arba vaistų ar kitų svaigiųjų medžiagų ir vengimą pasitikrinti.

Už Kelių eismo taisyklių 14 ir 16 punktų pažeidimus A.Samsonovui šįkart surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas (Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 130 str. 1 d., 124 (1) str. 8 d.).

Jam grėsė bauda iki 1 448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinis areštas nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Naująją elektrėniškio bylą išnagrinėjusi Trakų teisėja Nijolė Zaleckienė atsižvelgė į turimas galiojančias vairuotojo nuobaudas ir apskritai turiningą jo, kaip kelių erelio, biografiją. Tiesa, šįkart ant policijos protokolo yra A.Samsonovo parašas su prierašu, kad pažeidimus jis pripažįsta ir dėl jų gailisi.

Trakų rajono apylinkės teismo nutarimas dar neįsiteisėjęs, per 20 dienų jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka. Ar A.Samsonovas ketina šia galimybe pasinaudoti, belieka tik spėlioti, nes nei jo bylos svarstymo, nei verdikto paskelbimo metu elektrėniškis į teismą atvykti nepanoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius