-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl antivalstybinės veiklos išteisintų G.Grabausko ir Ž.Razmino byla bus peržiūrėta

Prokuratūra skundžia teismo nuosprendį dėl antivalstybine veikla kaltintų vyrų.
Žilvinas Razminas
Žilvinas Razminas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Edita Mikalainienė apeliacine tvarka apskundė pirmosios instancijos teismo nuosprendį dėl antikonstitucinių grupių kūrimo ir veiklos, kurstymo ir viešų raginimų smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

Klaipėdos apygardos teismas vasario 26 dieną paskelbęs nuosprendį, kaltinamąjį Giedrių Grabauską išteisino, neįrodžius, kad jis padarė nusikalstamą veiką. Kaltinamasis Žilvinas Razminas dėl dalies jam pareikštų kaltinimų taip pat buvo išteisintas.

Lietuvos apeliaciniam teismui pateiktame apeliaciniame skunde dėl netinkamo baudžiamojo įstatymo pritaikymo, teismo išvadų neatitikimo bylos aplinkybėms ir nepagrįsto išteisinimo teigiama, kad teismas neišsamiai ir nevisapusiškai išnagrinėjo įrodymus, neįvertino visų bylos duomenų, todėl priėmė neteisėtą ir nepagrįstą nuosprendį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mitingo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mitingo akimirkos

Apeliaciniu skundu teismo prašoma G.Grabauską pripažinti kaltu dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę ir skirti jam 50 MGL (5 426 Eur.) dydžio baudą, o Ž.Razminą prašoma pripažinti kaltu dėl antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimo ir veiklos bei viešų raginimų smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą ir skirti jam subendrintą 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams.

Klaipėdos apygardos teismas vasario 26 dieną paskelbęs nuosprendį, kuriuo Ž.Razminą kaltu pripažino, kad jis gamino, platino ir laikė dalykus, kuriuose niekinama, skatinama neapykanta, kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl socialinės padėties, įsitikinimų ar pažiūrų. Jam skirta laisvės atėmimo bausmė 9 mėnesiams, jos vykdymą atidedant vieneriems metams.

Kaltinamajam Olegui Titorenko paskirta subendrinta 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė už abu jam inkriminuotus nusikaltimus. Bausmės vykdymas taip pat atidėtas vieniems metams. Šioje dalyje nuosprendis neskundžiamas, pažymima Generalinės prokuratūros atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, dar 2014 metais buvo gauta duomenų, kad Vilniuje, Panevėžyje, Radviliškyje yra platinami agitaciniai politinio turinio lapeliai, vadinami proklamacijomis, kuriuose raginama kovoti už tautinę ir socialistinę revoliuciją. Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2015 metų sausį, o į teismą byla su kaltinamuoju aktu perduota 2017 m. vasarį.

Lietuvos apeliaciniam teismui skundas pateiktas kovo 19 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius