-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo ūkininkas ir bendrai aiškinsis Klaipėdos teisme

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atliko didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, siekiant nuslėpti pajamas bei išvengti mokesčių.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2018 metų gegužės mėnesį įtarus, kad Plungės rajono ūkininkas, galimai apgaulingai tvarko buhalterinę apskaitą.

Siekdamas išvengti mokesčių, į deklaraciją arba į nustatyta tvarka patvirtintą ataskaitą jis galimai įrašė žinomai neteisingus duomenis apie pajamas, pelną, turtą ar jų naudojimą ir pateikė juos valstybės įgaliotai institucijai.

Tų metų gruodį bendradarbiaujant su Klaipėdos ir Plungės komisariatų pareigūnais, Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnais bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais net keliolikoje vietų – automobiliuose, parduotuvėse, ūkiuose, ofise, skerdykloje, darbuotojų namuose – buvo atlikta daugiau kaip pusšimtis kratų.

VIDEO: Klaipėdoje baigtas didelės apimties tyrimas dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo

Teis keturis asmenis

Tyrimui vadovavo, jį organizavo ir bylą nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui perdavė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Į teisiamųjų suolą sėsiantys keturi, bendrininkų grupėje veikę asmenys, kaltinami tuo, kad vertėsi šešėline prekyba mėsos gaminiais, mokėjo darbuotojams neapskaitytą darbo užmokestį ir taip siekė išvengti mokesčių.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad į valstybės ir Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetus nesumokėta 283 613,18 eurų mokesčių.

Atlikto ikiteisminio tyrimo metu gauti duomenys pakankami dviem bendrininkų grupėje veikusiems asmenims pareikšti kaltinimus ir dėl galimo poveikio darymo liudytojams.

Už mokesčių vengimą teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai suma viršija 750 MGL, griežčiausia galima bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Griežčiausia bausmė už apgaulingą apskaitos tvarkymą – laisvės atėmimas iki ketverių metų, o už poveikį liudytojui –laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius